Ομιλία Εκπροσώπου ΑΣΠΕ(Ευδοξία Σαρμπίνη Γ. Γραμματέας Συλ Πολ Πειραιά)

Βίντεο από εκδήλωση      Φωτογραφίες

Σεβαστοί Πατέρες  

Εντιμότατη Υπουργέ Εργασίας , Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αξιότιμε εκπρόσωπε της Ελληνικής Πρεσβείας

Αξιότιμοι εκπρόσωποι της Κυπριακής Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς,

της ΕΛΔΙΚ, του Υπουργείου Άμυνας και ΓΕΕΦ

Αξιότιμε κ.πρόεδρε της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων και

Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Αξιότιμοι Πρόεδροι και μέλη Επαρχιακών Τοπικών Επιτροπών

Κύριοι Βουλευτές

Εκπρόσωποι Κομμάτων

Εκπρόσωποι Εργατικών Συντεχνιών

Αγαπητές μας Πολύτεκνες μητέρες 

Αγαπητές Μάνες Πεσόντων και Αγνοουμένων

 Κυρίες και Κύριοι

Χριστός Ανέστη

 

Έχω την τιμή να παρευρίσκομαι εδώ στην γιορτή της Μητέρας στην Κύπρο μας εκπροσωπώντας την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Προέδρου μας κ. Βασιλείου Θεοτοκάτουκαθώς και όλου του Διοικητικού συμβουλίου.

Μέσα σ αυτή τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της Αναστάσιμης περιόδου κληθήκαμε σήμερα όλοι εδώ για να αποδώσουμε φόρο τιμής στο πρόσωπο της πολύτεκνης μητέρας ,την ηρωικότερη μορφή από όλους τους ήρωες .

Η Μάνα, η μητέρα, η μαμά, αποτελεί την γλυκύτερη έκφραση, την προσωποποίηση της αιώνιας δημιουργίας.

Η ζωή μας είναι γεμάτη από δυσκολίες, εμπόδια, αποτυχίες αλλά και καλές στιγμές . Σε κάθε μία από αυτές η λέξη Μάνα έρχεται στο στόμα μας.

Η πρώτη μας μάνα είναι η Παναγία μας ,η ενσάρκωση της θυσίας, προσφοράς, αγάπης και ταπείνωσης, η κλίμακα ανάμεσα σε γη και ουρανό που σώζει τον άνθρωπο. Η πρώτη φράση που έρχεται στο στόμα μας σε κάποια δύσκολη στιγμή είναι ¨Παναγιά μου¨. Ιδιαίτερα λοιπόν η πολύτεκνη μητέρα έχει πολλούς λόγους για να ζητά τις πρεσβείες της. 

Στο πρόσωπο της Παναγίας μυστηριακώς προστρέχουμε όταν βρισκόμαστε στη δίνη της καθημερινότητας για να αντλήσουμε κουράγιο και δύναμη.

Ο Άγιος Παϊσιος χαρακτηρίζει τα παιδιά ως άδειες κασέτες που αντιγράφουν πιστά ότι βλέπουν και ακούν από τους γονείς ιδίως από την μητέρα. Η μητέρα είναι αυτή που θα δικτυώσει την ζωή του παιδιού με καλές συνήθειες που θα του εμπλουτίσουν την ψυχή με υπακοή αγνότητα σεβασμό και καλοσύνη.

Σήμερα τιμούμε τη μητέρα γιατί είναι το πρόσωπο που φέρει μέσα της τη ζωή, παίρνει τη ζωή αυτή στα χέρια της και με την αγάπη και τη θυσία προσπαθεί να την αναθρέψει εν Κυρίω με αυτοθυσία, αγάπη, ευγένεια και καλοσύνη .

Γιορτάζοντας την μητέρα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος.

Και επειδή η εποχή μας δεν ευνοεί την οικογενειακή ζωή πόσο μάλλον την πολυτεκνία, η μητέρα καλείται πολλές φορές να αντιμετωπίσει εκτός από τις πρακτικές δυσκολίες και την αποδοκιμασία του κοινωνικού περίγυρου. Ακόμα και την αναλγησία της πολιτείας.

Εμείς οι πολύτεκνοι της Ελλαδικής Επικράτειας αποτίνουμε  φόρο τιμής στην πολύπαθη πολύτεκνη Μάνα της Κύπρου που σήμερα επάξια τιμάται .

Θέλουμε τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στην διοίκηση της ΠΟΠ για τους συνεχείς αγώνες της υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η άριστα διοργανωμένη γιορτή .

Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας της Κύπρου λοιπόν σήμερα, γιορτή όλων μας.

Χρόνια Πολλά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Αργυρού Αντιπρόεδρο της ΠΟΠ και τον κ. Λυσάνδρου Έφορο Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΠ για την φιλοξενία τους.

Σε αυτό το σημείο  θα μου επιτρέψετε να καλέσω τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων  κ. Ντίνο Ολύμπιο και να του αποδώσω ένα ενθύμιο από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος εκ μέρους του Προέδρου μας κ. Βασιλείου Θεοτοκάτου. Είναι η εικόνα της Παναγίας της Αμπέλου οποία συμβολίζει το δέντρο της ζωής τον Χριστό μας, ενώ και η Παναγία  παρομοιάζετε δε ως Άμπελος που βλάστησε, γέννησε δηλ. τον Χριστό μας. Και την χειραψία φιλίας.

Σας ευχαριστώ!!!

Πρόσφατα άρθρα