Αρ. Πρωτ. 122

Αθήνα,  13/3/2014

 

Αξιότιμο                                                                   ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Κύριο Κων/νο Αρβανιτόπουλο

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

 

 

Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ.

 

Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας,  θα θέλαμε   και μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας «Μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους  2010-11, 2011-12  2012-13»,  να μας γνωρίσετε:

1.         Τον αριθμό των πολυτέκνων φοιτητών που βρίσκονταν στους αιτούμενους μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητή  κάθε ενός  ακαδ. έτους  από τα ανωτέρω,

και

2.         Τον αριθμό των πολυτέκνων φοιτητών που τελικά πήραν τη μεταφορά θέσης  εισαγωγής φοιτητή σε αντίστοιχη Σχολή της χώρας για κάθε ένα από τα ανωτέρω έτη.           

 Κύριε Υπουργέ, 

            όπως γνωρίζετε,  οι  πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία, αυτό που ανέκαθεν ζητούν είναι,  αφού εισάγονται στις Σχολές δια των Πανελληνίων Εξετάσεων με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους,  γιατί αδυνατούν οι γονείς τους να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και αυτό ίσχυσε χωρίς κανένα πρόβλημα επί 32 συνεχή έτη…

            Για αυτό το λόγο και με δεδομένο ότι ο ανωτέρω αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς παρακαλούμε όπως δοθεί το δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής σε όλους τους αιτούμενους πολύτεκνους φοιτητές που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση των. 

Η συνταγματική διάταξη για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας με το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο σας δίνει τη δυνατότητα αυτή, τολμήστε το…, μέχρις ότου επανέλθουν άμεσα οι μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών.

 

            Κοινοποίηση:

1.         Δ/νση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

2.         Δ/νση Σπουδών και Φοιτ. Μέριμνας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Για την ΑΣΠΕ

    Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                            Εμμανουήλ Χρυσόγελος

 ==========           

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. 121

Αθήνα,  13/3/2014

 

Αξιότιμο

Κύριο Κων/νο Αρβανιτόπουλο

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι 

 

Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ. 

Το Προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), σας παρακαλεί θερμά να το δεχθείτε σε ακρόαση, σε ημερομηνία και ώρα που θα καθορίσετε, για να σας ενημερώσει σε επείγοντα θέματα που απασχολούν τον Πολυτεκνικό κόσμο της χώρας. 

(Π.Α κ. Βασ. Θεοτοκάτος, τηλ. 210-36.27.404, 32.33.752, 32.52.695). 

Διατελούμε μετά τιμής

Για την ΑΣΠΕ

    Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                            Εμμανουήλ Χρυσόγελος

 ============

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       

 

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

 

Ρόδος,  14 Μαρτίου 2014

 

Μίκα Ιατρίδη προς Υπουργό Παιδείας: «Σταματήστε να επιτίθεστε στους πολύτεκνους και δώστε τα πραγματικά στοιχεία».

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολύτεκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Η βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει στην ερώτηση της, ότι πρέπει να σταματήσει η επίθεση στους πολύτεκνους και αυτό μπορεί να γίνει εφόσον το Υπουργείο γνωστοποιήσει τα πραγματικά στοιχεία, που δείχνουν ότι ο αριθμός των πολύτεκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, με συνέπεια να είναι απαραίτητη η ικανοποίηση μετεγγραφής όλων των αντίστοιχων αιτήσεων.

 

Η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, με δεδομένο ότι οι πολύτεκνοι ζητούν να εισάγονται στις Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, και μετά να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

 

Κλείνοντας την ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι υπάρχει το συνταγματικό πλαίσιο, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις και καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να το εφαρμόσει.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:   

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

                                          

Θέμα: «Μεταφορά θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους  2010-11, 2011-12, 2012-13 για τους πολύτεκνους».

 

Τον τελευταίο καιρό οι πολύτεκνοι, όπως και όλοι οι Έλληνες, αντιμετωπίζουν νέα επίθεση από την κυβέρνηση και τα μέσα που τη στηρίζουν σε επικοινωνιακό επίπεδο.

 

Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι οι  πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία, έναντι των άλλων υποψηφίων. Αυτό που ανέκαθεν ζητούν είναι,  αφού εισάγονται στις Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, γιατί αδυνατούν οι γονείς τους να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και αυτό ίσχυσε χωρίς κανένα πρόβλημα επί 32 συνεχή έτη.

 

Επειδή ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, όπως, σίγουρα, γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας. Επειδή η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών έχει καταστεί εθνικής σημασίας, σε έναν ελληνικό πληθυσμό ο οποίος ελαττώνεται. Επειδή είναι απαραίτητο να δοθεί το δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής σε όλους τους αιτούμενους πολύτεκνους φοιτητές που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση τους. Επειδή η συνταγματική διάταξη για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας με το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο δίνει στο Υπουργείο τη δυνατότητα αυτή.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

1.    <!--[endif]-->Θα μεριμνήσει άμεσα ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι αιτήσεις των πολύτεκνων φοιτητών και να τους δοθεί δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής;

2.    <!--[endif]-->Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας «Μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2010-11, 2011-12, 2012-13»,  ποιος είναι ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών που βρίσκονταν στους αιτούμενους μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητή κάθε ενός ακαδημαϊκού έτους από τα ανωτέρω;

3.    <!--[endif]-->Ποιος είναι ο αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών που τελικά πήραν τη μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητή σε αντίστοιχη Σχολή της χώρας για κάθε ένα από τα ανωτέρω έτη;

           

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

 

 

 ===========
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

 Τα αποτελέσματα της διαδικασίας μεταφοράς θέσεων επιτυχόντων των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι διαθέσιμα εντός της ημέρας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είτε στη διεύθυνση http://solon.it.minedu.gov.gr/ ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Παιδείας.
Ο συνολικός αριθμός των αιτούντων, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις μεταφοράς θέσης  ανέρχεται σε 8.438. Ο αριθμός των υποψηφίων που μεταφέρει τη θέση του (βάσει του άρθρου 2 της αριθμ. Φ1/182016/Β3/2013 (Β΄3030) Υπουργικής Απόφασης) ανέρχεται σε 3.782.
Οι αιτούντες τη μεταφορά θέσης καλούνται να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είτε στη διεύθυνση http://solon.it.minedu.gov.gr, με τον 8-ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τα τέσσερα αρχικά σας σε Ελληνικούς χαρακτήρες (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο), προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα.
Οι επιτυχόντες οφείλουν να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους από την Δευτέρα  17/03/2014  έως και την Δευτέρα  31/03/2014, στη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής τους, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση εγγραφής προσκομίζοντας αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  που αναγράφονται σε αυτή.
Στην περίπτωση που οι  φοιτητές δεν διαθέτουν αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης μπορούν να το εκτυπώσουν εισερχόμενοι στην ιστοσελίδα http://solon.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η εγγραφή των επιτυχόντων  ολοκληρώνεται μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τα Ιδρύματα υποδοχής τους.

------ 

Ο Πίνακας με τα εισοδηματικά όρια του τελευταίου.. όχι βαθμολογικά κ. Δικαστές 

Σχόλιο ΑΣΠΕ:
 
 Εδώ οι κύριοι δικαστές του ΣτΕ δεν έχουν να μας πούνε τίποτα,  όλα είναι  Συνταγματικά;;;
Από ότι μαθαίνω, πολύτεκνοι φοιτητές που ζήτησαν Μεταφορά θέσης φέτος ήταν 720 από τους  8438 συνολικά, πήραν Μετεγγραφή μόλις 230 πολύτεκνοι!!!
Γιατί;  Μα γιατί το εισόδημα των (όχι η βαθμολογία των κ. δικαστές του ΣτΕ, αυτή δεν ενδιέφερε τον νομοθέτη...) ήταν λίγα ευρώ περισσότερα από τις οικογένειες ακόμη και αν αυτές  είχαν μόνο 1 παιδί!!
Συγκεκριμένα τέκνο υπερπολύτεκνης οικογένειας (το 6ο από τα 7 παιδιά που έχει) που είναι στην  Πολυτεχνική Σχολή της Πάτρας, δεν πήρε Μετεγγραφή,  γιατί το εισόδημα της ήταν μόλις 30 Ευρώ περισσότερα από το εισόδημα του τελευταίου εισαχθέντα (με τη Μεταφορά θέσης ) στην αντίστοιχη σχολή του ΕΜΠ  και μάλιστα αυτός μπορεί  να ήταν από οικογένεια με ένα μόλις παιδί αλλά και από  την αντίστοιχη Σχολή της Ξάνθης( δηλ με πολύ λιγότερα μόρια!)
Καταλάβατε κ. Δικαστές μας; 

Μήπως ψεύδομαι  Υπουργέ  μου;
 
Χρυσόγελος Μ
Γ. Γραμματέας ΑΣΠΕ 

 

 

 Σημείωση: Ας ψάξουν λίγο οι κ. δημοσιογράφοι την ιδιότητα αυτού που έκανε την προσφυγή στο ΣτΕ...

 

 Σχόλια:

http://www.esos.gr/arthra/tritovathmia/eidisis-tritovathmia-ekpaidefsi/meteggrafes-foithtvn-ta-apotelesmata-ikanopoieitai-h-1-stis-2-aithseis

 

http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/ste-antisyntagmatika-ta-pronomia-polyteknvn-gia-eisagvgh-sta-aei-ti-apanta-o-ypoyrgos-paideias

http://www.enikos.gr/society/220132,Anakoinwnontai_oi_meteggrafes_twn_foitht.html

 

 

Πρόσφατα άρθρα