Επιστολή της ΑΣΠΕ στον Υπουργό Οικονομικών για επιδότηση απόκτησης Η/Υ σε πολύτεκνους σπουδαστές και μαθητές:

Αρ. πρωτ. 142

Αθήνα, 5/2/2008  

 

 

Αξιότιμο

Κύριο Γεώργιο Αλογοσκούφη           

Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών       

- Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού

           

           

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

όπως είναι γνωστό η Κυβέρνηση στα πλαίσια της ψηφιακής Στρατηγικής 2006-13, υλοποιώντας για 2η συνεχή χρονιά τη δράση «Δες την Ψηφιακά», επιδοτεί την απόκτηση προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές σε ποσοστό 20% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην φετινή υλοποίηση της δράσης αυτής, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή και μάλιστα αναδρομικά και για το 2007.

Επικροτούμε την ευαισθησία σας αυτή, αλλά θα πρέπει για λόγους ισότιμης μεταχείρισης να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 10% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή.

Επίσης στη δράση που ετοιμάζεται το 2009 για τους μαθητές της Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης να μελετηθεί η πρότασή μας, ώστε να δίνεται ένας  Μαθητικός Υπολογιστής ανά σχολείο σε μαθητή που προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια.

 

 

 

Διατελούμε με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος                 Εμμανουήλ Χρυσόγελος

Πρόσφατα άρθρα