ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ       

ΕΠΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ  

Προς

όλες  τις  Πολυτεκνικές Οργανώσεις-

Μέλη της ΑΣΠΕ

ενόψει η της Γενικής Συνέλευσης

της 18 Φεβρουαρίου 2012

 

 

Εγκύκλιος αρ. 7 / 2011

 

           

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΣΤΙΣ 18/2/2012

 

            Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας ευχόμεθα χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ο καινούριος χρόνος να είναι περισσότερο ελπιδοφόρος.

            Σας ενημερώνουμε με την παρούσα εγκύκλιο για την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ και παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε λεπτομερώς προς αποφυγή παρερμηνειών.

 

            Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 17/12/2011 αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των πολυτεκνικών Συλλόγων - μελών της ΑΣΠΕ για τις 18 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.30 στην έδρα της ΑΣΠΕ (πλ. Ελευθερίας 22, 1ος όροφος) με θέματα ημερήσιας διάταξης, τα όσα περιλαμβάνονται στην επισυναπτόμενη  στην παρούσα Εγκύκλιο πρόσκληση.

            Παρακαλούμε να αποστείλετε έγκαιρα όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα για την αποφυγή οποιωνδήποτε προβλημάτων.

            Συγκεκριμένα κάθε Σωματείο, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΑΣΠΕ, για την έγκυρη και νόμιμη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση πρέπει να τηρήσει τα ακόλουθα:

 

- Α -

            Σωματείο που έχει λήξει η θητεία της Διοικήσεώς του δεν μπορεί  και δεν δικαιούται να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ.

 

- Β -

            Σωματείο που έχει διορισμένη προσωρινή Διοίκηση από το Πρωτοδικείο ή έχουν ακυρωθεί οι εκλογές του δεν μπορεί και δεν δικαιούται να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ.

 

- Γ -

            Κάθε Σωματείο υποχρεούται να έχει καταθέσει τα νομιμοποιητικά του έγγραφα στην ΑΣΠΕ, για την συμμετοχή των αντιπροσώπων του στην συγκαλούμενη Γενική Συνέλευση, το αργότερο μέχρι και της 14 Φεβρουαρίου 2012, αλλιώς αποκλείεται και δεν δικαιούται συμμετοχής, βάσει της παρ. 1 του άρθρου 26 του καταστατικού της ΑΣΠΕ.

- Δ -

            Τα έγγραφα που υποχρεούται να καταθέσει κάθε Σωματείο για να έχει νόμιμη εκπροσώπηση και να δικαιούται συμμετοχής είναι τα ακόλουθα:

 

-α-

            Εάν η εκλογή των αντιπροσώπων έχει γίνει απ' ευθείας με εκλογή από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου:

            1.-        Φωτοτυπικό αντίγραφο του πρακτικού της Γενικής  Συνελεύσεως από το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ή το βιβλίο πρακτικών της Γενικής Συνελεύσεως (επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του Σωματείου) από το οποίο να προκύπτει πως η εκλογή των αντιπροσώπων για την ΑΣΠΕ έχει γίνει απευθείας από τη Γενική Συνέλευση.

            2.-        Συμπληρωμένο το πληρεξούσιο που επισυνάπτεται (Υπόδειγμα Νο 1).

 

-β-

            Εάν η εκλογή των αντιπροσώπων έχει γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου:

1.-        Φωτοτυπικό αντίγραφο του πρακτικού της Γενικής  Συνελεύσεως από το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ή το βιβλίο πρακτικών της Γενικής Συνελεύσεως (επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του Σωματείου) από το οποίο να φαίνεται η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

            2.-        Φωτοτυπικό αντίγραφο από το βιβλίο πρακτικών της Γενικής  Συνελεύσεως, (επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα), από το οποίο να προκύπτει ότι η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέξει τους αντιπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ.

            3.-        Φωτοτυπικό αντίγραφο από το βιβλίο πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου, (επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα), από το οποίο να προκύπτει η εκλογή των αντιπροσώπων για τη Γεν. Συνέλευση της ΑΣΠΕ.

            4.-        Συμπληρωμένο το πληρεξούσιο που επισυνάπτεται (Υπόδειγμα Νο 2).

- Ε -

            Οι αντιπρόσωποι πρέπει να έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα και να σημειώνεται  παραπλεύρως του ονοματεπώνυμου του αντιπροσώπου και ο αριθμός μητρώου της ΑΣΠΕ και του Συλλόγου του.

 

- ΣΤ -

            ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2011

            Κάθε Σωματείο για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση θα πρέπει, με βάση το άρθρο 6 του Καταστατικού της ΑΣΠΕ, μαζί με τα παραπάνω αναφερόμενα νομιμοποιητικά έγγραφα, να αποστείλει μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2012 και φωτοαντίγραφο του οικονομικού απολογισμού του έτους 2011, από το βιβλίο ταμείου του Συλλόγου, που θα είναι επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου.

 

- Ζ -

Έγγραφα  που έχουν σταλεί για προηγούμενες Γενικές  Συνελεύσεις δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψη.

 

- Η -

             Ο αριθμός των αντιπροσώπων καθορίζεται από το άρθρο 29 του καταστατικού της ΑΣΠΕ και είναι:

 

α) Όσα Σωματεία έχουν   1  ψήφο εκπροσωπούνται  με 1 αντιπρόσωπο

β)   "                  "                     2   έως    10 ψήφους με  1 έως  2 αντιπροσώπους

γ)   "                  "                     11 έως    30 ψήφους με  1 έως  3 αντιπροσώπους

δ)   "                  "                     31 έως    50 ψήφους με  1 έως  4 αντιπροσώπους

ε)   "                  "                     51 έως    70 ψήφους με  1 έως  5 αντιπροσώπους

στ)   "                "                     άνω των 70 ψήφων από 1 έως  6 αντιπροσώπους

 

            Κάθε Σωματείο διαθέτει αριθμό ψήφων  ανάλογο με τον αριθμό των εκάστοτε εγγεγραμμένων μελών στη δύναμή του, που έχουν εκπληρώσει όλες τις πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την ΑΣΠΕ και αναλογεί μία ψήφος ανά 200 μέλη, σύμφωνα  με τα οριζόμενα στο άρθρο 29 του καταστατικού.

            Κανένα Σωματείο δεν δικαιούται να διορίζει αντιπροσώπους περισσότερους από όσους δικαιούται, γιατί οι επί πλέον θα αποκλεισθούν.

- Θ -

            Διάταξη καταστατικού Σωματείου που ορίζει ότι οι αντιπρόσωποι για την ΑΣΠΕ εκλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου δεν ισχύει, γιατί εδώ έχει εφαρμογή μόνον το καταστατικό της ΑΣΠΕ και ισχύουν όσα αναγράφονται στην παρούσα.

 

- Ι -

Όσοι επιθυμούν να εκλεγούν στο Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και στην Τριμελή Εφορευτική Επιτροπή πρέπει να υποβάλλουν υποψηφιότητα το αργότερο τρεις (3) πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνελεύσεως, ήτοι μέχρι της 14ης    Φεβρουαρίου 2012, αλλιώς αποκλείονται (άρθρο 26 παρ. 6 του Καταστατικού.

Επισυνάπτεται υπόδειγμα αιτήσεως υποψηφιοτήτων

           

-Κ-

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Για τον υπολογισμό τόσο του αριθμού των αντιπροσώπων, όσο και του αριθμού των ψήφων των Σωματείων λαμβάνονται υπόψη :

 

α)  Ο αριθμός των μελών - οικογενειών που λαμβάνουν πολυτεκνικό επίδομα και ο οποίος ισούται με τον αριθμό των μελών του - οικογενειών από τα οποία έχει παρακρατηθεί το προηγούμενο δίμηνο και συγκεκριμένα το 6ο δίμηνο του 2011 από τον ΟΓΑ η συνδρομή τους από το πολυτεκνικό επίδομα που έλαβαν, και

β) Ο αριθμός των μελών - οικογενειών που δεν λαμβάνουν πολυτεκνικό επίδομα και ο οποίος ισούται με τον αριθμό των μελών - οικογενειών τα οποία έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους και είναι ταμειακά εντάξει και για τα οποία μέλη - οικογένειες, ο Σύλλογος έχει καταβάλει την εισφορά τους - που αντιστοιχεί στο 25% της καταβληθείσας στο Σωματείο συνδρομής - στην ΑΣΠΕ, όπως προβλέπεται από το νόμο και έχει ορισθεί με την υπ’  αριθμ. 1/15-5-2007 εγκύκλιο της ΑΣΠΕ και η οποία για κάθε οικογένεια - μέλος ανέρχεται στο ποσό των 4,5 ευρώ ετησίως.

 

            Με βάση τα παραπάνω για τον τρόπο υπολογισμού του αριθμού των αντιπροσώπων κάθε Σωματείου, καθώς επίσης και των ψήφων που δικαιούται, σας παραθέτουμε το παρακάτω παράδειγμα. Εάν αυτό διαβασθεί με προσοχή και γίνει κατανοητό ευελπιστούμε πως δεν θα υπάρξουν παρερμηνείες από ορισμένα Σωματεία, τα οποία διαμαρτύρονται κάθε φορά αδικαιολόγητα, για δήθεν λανθασμένο υπολογισμό από την ΑΣΠΕ των ψήφων τους και του αριθμού των αντιπροσώπων τους, τη στιγμή κατά την οποία δεν έχουν αποστείλει στην ΑΣΠΕ την ανάλογη παρακράτηση από τις συνδρομές που έχουν εισπράξει.

Παράδειγμα :

Ø  Ένα Σωματείο που μεταξύ των μελών του συμπεριλαμβάνονται 399 μέλη – οικογένειες που λαμβάνουν πολυτεκνικό επίδομα, καθώς και 300 μέλη – οικογένειες που δεν λαμβάνουν πολυτεκνικό επίδομα και κατέβαλαν την συνδρομή τους απ’ ευθείας στα γραφεία του Σωματείου κατά το προηγούμενο ετήσιο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα κατέβαλαν οι 200 από 54 € διότι ανανέωσαν την ταυτότητα - βιβλιάριο για 3 χρόνια και οι υπόλοιποι 100 από 18 € διότι ανανέωσαν την ταυτότητα - βιβλιάριο για 1 χρόνο.

Επομένως στο παράδειγμά μας το Σωματείο θα έπρεπε να έχει αποστείλει στην ΑΣΠΕ το ποσό των 3.015,00 €, δηλαδή 200Χ13,50 και 70Χ4,50 .

 

Μετά από τα παραπάνω τα ταμειακά εντάξει μέλη του Σωματείου είναι:

·         Τα 399 μέλη που λαμβάνουν πολυτεκνικό επίδομα,

·         Τα 300 μέλη που κατέβαλαν συνδρομή και

·         Όσα μέλη είχαν περιληφθεί σε καταστάσεις προηγουμένων ετών από τις οποίες προκύπτει ότι είχαν καταβάλει συνδρομή και για το τρέχον έτος και έστω για το παρόν παράδειγμα τα μέλη αυτά είναι 190.

 

Επομένως το σύνολο των ταμειακά εντάξει μελών είναι 889. Ο αριθμός αυτός διαιρούμενος με το μέτρο που είναι, σύμφωνα με το καταστατικό, το 200 μας δίνει 4,445 δηλαδή το Σωματείο έχει 4 ψήφους.

Στην περίπτωση που τα μέλη ήταν 901, το αποτέλεσμα (901 διά 200) θα ήταν 4,505 και οι ψήφοι 5. Διότι 800 διά 200 ίσον 4 και ο εναπομένων αριθμός μελών 101 είναι μεγαλύτερος του 50% του μέτρου που είναι ο αριθμός 200.

Ο αριθμός των ψήφων καθορίζει και τον αριθμό των αντιπροσώπων σύμφωνα με το άρθρο 29 του καταστατικού και στο παράδειγμά μας το Σωματείο δικαιούται να ορίσει το πολύ μέχρι 2 αντιπροσώπους.

Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ψηφοφορία δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των αντιπροσώπων, αλλά από τον αριθμό των ψήφων που δικαιούται το κάθε Σωματείο, οπότε τα Σωματεία να μην ορίζουν περισσότερους αντιπροσώπους από όσους δικαιούνται.

 

-ΚΑ-

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΠΕ

 


 

Κάθε Σύλλογος μέχρι τέλος του 2011 οφείλει να έχει τακτοποιήσει τη συνδρομή του προς την ΑΣΠΕ, αποστέλλοντας συγχρόνως και τον αριθμό των μελών από τα οποία εισέπραξε συνδρομές και σε κάθε περίπτωση πρέπει το αργότερο μέχρι 14  Φεβρουαρίου 2012 να έχει εξοφλήσει όλες τις συνδρομές του προς την ΑΣΠΕ, αλλιώς αποκλείεται. 

 

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ

    

       Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας                      Ο Διευθυντής

 

 

 Βασίλειος Θεοτοκάτος      Εμμανουήλ Χρυσόγελος          Χαράλ.  Παύλος

 
Επισυνάπτονται:
1.      Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης
2.      Υπόδειγμα Νο 1
3.      Υπόδειγμα Νο 2
4.      Υπόδειγμα Νο 3
 
 
 
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝΕΛΛΑΔΟΣ
 
 

Προς

όλες  τις  Πολυτεκνικές Οργανώσεις-

Μέλη της ΑΣΠΕ

ενόψει η της Γενικής Συνέλευσης της

18 Φεβρουαρίου 2012

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΣΠΕ

 

Σύμφωνα με την, από 17-12-2011, απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΣΠΕ,

κ α λ ε ί σ θ ε,

σε Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην Αθήνα και στην αίθουσα της ΑΣΠΕ, Πλατεία Ελευθερίας 22, στις  18 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.30 π.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:
 
α. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνελεύσεως και Εφορευτικής Επιτροπής.
β. Έγκριση Προϋπολογισμού 2012.
γ. Ανάγνωση εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής.
δ. Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός 2011 και έγκρισή τους ή μη.
 
 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ,

 

 

     Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας                        Ο Διευθυντής

 

 

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος      Εμμανουήλ Χρυσόγελος           Χαράλ. Παύλος
 
 
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝΕΛΛΑΔΟΣ
 
 
                                                                                                             Υπόδειγμα Νο 2

 

Π Λ Η Ρ Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο

 
ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ..........................................................................................................................................
 
ΠΡΟΣ
 
Τον κ.
.........................................................................................................................................
.........................................................................................................................................
 
            Σας ανακοινώνουμε ότι μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις .......................................... και με την οποία δόθηκε αρμοδιότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας να ορίσει τον αντιπρόσωπό της στην  Γενική Συνέλευση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφασή που πάρθηκε στην Συνεδρίασή του στις ......................................, σας διόρισε αντιπρόσωπό της Οργάνωσής μας για την παραπάνω Συνέλευση και σας

 

Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Ο Υ Μ Ε

 
να αντιπροσωπεύσετε την Οργάνωσή μας στην παραπάνω Γενική Συνέλευση  και να ασκήσετε όλα τα δικαιώματα της Οργάνωσής μας, με εντολή εν λευκώ, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της ΑΣΠΕ.
 
 

……............................................ 20….

 

 

  Ο Πρόεδρος                         (ΣΦΡΑΓΙΔΑ)                                     Ο Γ. Γραμματέας

  (υπογραφή)                                                                                           (υπογραφή)

 
 
 
 
ΣΗΜ.: Ο τύπος αυτού του πληρεξουσίου θα χρησιμοποιηθεί για τις περιπτώσεις που η Γενική συνέλευση της οργάνωσης ανέθεσε στο Διοικητικό  Συμβούλιο την εκλογή του αντιπροσώπου της στη Συνέλευση.
 
 
 
 
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝΕΛΛΑΔΟΣ

 

  Υπόδειγμα Νο  1

 

Π Λ Η Ρ Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο

 
ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ..........................................................................................................................................
 
ΠΡΟΣ
 
Τον κ.
..........................................................................................................................................
 
Σας ανακοινώνουμε ότι από τη Γενική Συνέλευση που έγινε στις ............................................, εκλεχθήκατε αντιπρόσωπος της  Οργάνωσής μας για την  Γενική Συνέλευση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), που θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2012 και σας
 

Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Ο Υ Μ Ε

 
να αντιπροσωπεύσετε την Οργάνωσή μας στην παραπάνω Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ και με εντολή εν λευκώ, να ασκήσετε όλα τα δικαιώματα της Οργάνωσής μας, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της ΑΣΠΕ.
 
                                                                                                                        ............................................. 20…
 
 

 

  Ο Πρόεδρος                          (ΣΦΡΑΓΙΔΑ)                                   Ο Γ. Γραμματέας

  (υπογραφή)                                                                                          (υπογραφή)

 
 
 
 
 
 
 
ΣΗΜ.: Ο τύπος αυτού του πληρεξουσίου θα χρησιμοποιηθεί για τις περιπτώσεις που ο αντιπρόσωπος για τη Συνέλευση εκλέχθηκε απ’ ευθείας από τη Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης.
 
 
 
 
 
 
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝΕΛΛΑΔΟΣ
 

   Υπόδειγμα Νο 3

 
                                                                                 Προς

         Ανωτάτη Συνομοσπονδία

         Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)

        
 
 
 

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

                                                                                    Με την παρούσα αίτησή μου

                                                                                    επιθυμώ να είμαι υποψήφιος
ΕΠΩΝΥΜΟ:………………………                          στη Γενική Συνέλευση της
                                                                                    ΑΣΠΕ στις 18/2/2012 για την
ΟΝΟΜΑ:………………………….                           ανάδειξή μου ως *
 
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:…………………..                           ___________________________
                                                                                    ___________________________
ΚΑΤΟΙΚΟΣ:………………………                          ___________________________
 
ΟΔΟΣ:…………………………….                           Ημερομηνία ………….................
 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:…………………….                                   Ο/Η Αιτών / ούσα
 
ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:…………..
 
ΑΜ ΑΣΠΕ:……………………….
 
ΑΜ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:………………..
 
 
 
 
 
* Συμπληρώνεται υποψηφιότητα π.χ.
1. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Μέλος Εφορευτικής Επιτροπής
                       

Πρόσφατα άρθρα