Αρ. Πρωτ. 237                                    Αθήνα, 12/10/2010

 Προς

 όλες τις Πολυτεκνικές Οργανώσεις-

 Μέλη της ΑΣΠΕ

 Εγκύκλιος  6/2010  

           Αγαπητοί  Συνάδελφοι. 

                                        ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 

           α.        Όπως γνωρίζετε, η 1η Κυριακή του μηνός Νοεμβρίου, έχει θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία με το άρθρο 7 του Ν. 3454/2006, ως ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας, κατά την οποία εορτάζεται η μνήμη των προστατών μας Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους, δίδεται δε η ευκαιρία στον πολυτεκνικό κόσμο να προβάλλει και διεκδικήσει τα πάγια αιτήματα που τον απασχολούν. 

           Λόγω των επικειμένων Δημοτικών εκλογών, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ, στη Συνεδρίασή του στις 25 Σεπτεμβρίου τ. έτους απεφάσισε ο εορτασμός φέτος να πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010.

            β.        Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας και προς ενημέρωση των μελών σας, σας αποστέλλουμε προσηρτημένως τα χρονίζοντα αιτήματα που απασχολούν τους Πολυτέκνους και τα οποία επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν άμεσα από την Πολιτεία. 

           Τα παρακάτω αιτήματα θα δοθούν σε όλα τα Μ.Μ.Ε. για τη δημοσιογραφική και τηλεοπτική προβολή τους και για τον ίδιο σκοπό είναι ανάγκη να τα κοινοποιήσετε στα τοπικά δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά μέσα προκειμένου να προβληθούν, καθώς επίσης και στους πολιτικούς και άλλους φορείς της Περιοχής σας.

            γ.         Στην Αθήνα ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος «ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ», επί της Λ. Συγγρού 131, θα χοροστατήσει δε ο Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ.κ. Συμεών.            

ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ

 ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ:

             Διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι Σύλλογοι θεωρούν πολυτεκνικά βιβλιάρια πολυτέκνων που δεν ανήκουν στη δύναμή τους, αλλά είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Σύλλογο.

            Ως αντιλαμβάνεσθε η πρακτική αυτή δημιουργεί παρεξηγήσεις μεταξύ των Συλλόγων και παρακαλούμε να εκλείψει παντελώς το φαινόμενο αυτό. 

               ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  

            Διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι Σύλλογοι δεν λειτουργούν το μήνα Αύγουστο, προβάλλοντας ορισμένες δικαιολογίες, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται έντονα οι Πολύτεκνοι που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτούς, γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 

           Περαιτέρω δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΑΣΠΕ, γιατί πολλοί πολύτεκνοι προσέρχονται στην ΑΣΠΕ να θεωρήσουν την κάρτα τους, τη στιγμή μάλιστα που αρκετοί από αυτούς έχουν αθεώρητα τα βιβλιάριά τους επί σειρά ετών. 

           Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ, στη Συνεδρίασή του στις 25/9/2010, μεταξύ των άλλων, επελήφθη και του θέματος αυτού και αποφάσισε ομόφωνα όπως όλοι οι Σύλλογοι είτε το μήνα Αύγουστο, είτε σε περίπτωση απουσίας υπαλλήλου τους να διασφαλίζουν τη λειτουργία του Συλλόγου για να μην δημιουργούνται προβλήματα.

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 Για την ΑΣΠΕ

   Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας                                   Ο Διευθυντής 

   Βασίλειος Θεοτοκάτος         Εμμανουήλ Χρυσόγελος     Χαράλαμπος Παύλος  

Πρόσφατα άρθρα