Κάντε κλικ και διαβάστε την εγκύκλιο: http://www.esos.gr/uploads/dthmia/140115_eguklios4747.pdf

Ξέχασαν τους πολύτεκνους;;; Έλεος, ξεπέρασαν και την Διαμαντοπούλου;

Η Εγκύκλιος επίσης αναφέρει:

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που δεν περιλαμβάνονται στους,  κατά τα ανωτέρω, αναρτημένους προσωρινούς πίνακες υποψηφίων για μόνιμο διορισμό σχολικού έτους 2013 - 2014 αλλά  εμπίπτουν  στις κατά  περίπτωση  αναφερόμενες στο Παράρτημα του παρόντος εγγράφου νομικές διατάξεις, να εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον υποβάλλοντας  αίτηση με την παρούσα διαδικασία .

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: α π ό 16/ 1 / 2 0 1 4  μέχρι 2 0 / 1 / 2 0 1 4

---  

              Μελετήστε την εγκύκλιο, διαμαρτυρηθείτε..., κάντε αιτήσεις, όσοι είστε αυτών των ειδικοτήτων..

---

                                                           Επιστολή ΑΣΠΕ(κάντε κλικ)

---

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
*  ΗΠΕΙΡΟΥ 83 – 41.222 ΛΑΡΙΣΑ
( 2410-614177
( & FAX: 2410-614981
            Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
                                                               
                                                                                                  Αρ.Πρωτ.111

16/01/2014

 
Αξιότιμο
Κύριο  Κων.Αρβανιτόπουλο
Υπουργό Παιδείας
 
κ. Υπουργέ,

Εκφράζοντας την έκπληξη μας για τη μη συμμετοχή πολυτέκνων στις διαδικασίες διορισμών 2013-2014 των εκπ/κών Α/θμιας – Β/θμιας εκπ/σης, παρακαλούμε όπως άμεσα διορθωθεί η σχετική εγκύκλιος συμπεριλαμβάνοντας και την ανωτέρω κατηγορία.

Πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να αναγνωρίσει τον αγώνα  και τα μέγιστα που προσφέρουν στη διατήρηση και συνέχιση του Έθνους οι πολύτεκνοι και να επαναφέρει σε ισχύ τον Ν.3255/2004 που το μόνο που έκανε ήταν να προσφέρει ΝΕΕΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.

Και αφού την τελευταία 4ετία οι πολύτεκνοι είδαν να χάνεται κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής, διατάξεις όπως οι διορισμοί των πολυτέκνων στην εκπαίδευση πρέπει να επανέλθουν γιατί είναι σίγουρο ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρουν  στον τόπο χωρίς κανένα οικονομικό κόστος. Αφού χρήματα πλέον δεν δίνονται, τουλάχιστον ας δοθούν  τα θεσμικά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χάθηκαν!! Το Δημογραφικό όπως γνωρίζετε καίει και για πρώτη φορά οι θάνατοι υπερισχύουν των γεννήσεων. Κάτι που πρέπει να σας ανησυχήσει όλους σας!!

 
Κοιν.
Κ.Συμεών Κεδίκογλου
Υφ/ργού Παιδείας
Κ.Κων.Γκιουλέκα
Υφ/ργού Παιδείας
 
 
 

Με εκτίμηση

 

Για το Δ.Σ

 
 

      Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν.Γραμματέας

 
 
                        Τσιόγιας  Νικ.              Γκουντελάκης  Παναγιώτης

=======

Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων
Π.Εν.Ε.Π.
 
 
 
Αρ. Πρωτ.:
127
16/01/2014   Αθήνα,
 

 Θέμα: Αποκλεισμός πολυτέκνων

          από μόνιμους διορισμούς 2013-14
 
κ.Υπουργέ,
 
 

θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το αποκλεισμό των πολυτέκνων από τις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν προσφάτως και αφορούν λίγες από τις πολλές ειδικότητες που έως τώρα γνωρίζαμε.

Πάλι ξεχάσθηκαν οι πολύτεκνοι; Γιατί άραγε;

 

Σύμφωνα με τον Ν.3848/2010, άρθρο 9 μεταβατικές διατάξεις, έχομε:

Παρ.1 <<...Κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011-2012...,  με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως μπορεί να παρατείνεται η μεταβατική περίοδος του προηγούμενου εδαφίου έως τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

 

Στο ίδιο άρθρο η παρ.10 αναφέρει:

Μέχρι τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π ... καθορίζεται, με βάση τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, ο αριθμός των διοριζόμενων εκπαιδευτικών ανά σχολικό έτος και κατά κλάδο και ειδικότητα από καθεμία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

α) γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, που έχουν τα τυπικά προσόντα διορισμού,…

Οι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών αυτών, εφόσον έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη ιδιότητα μέχρι 30 Ιουνίου κάθε έτους, διορίζονται κατά σειρά που εξαρτάται από τα ακαδημαϊκά κριτήρια, την προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικών και τα κοινωνικά κριτήρια, σύμφωνα με τις περιπτώσεις β΄, γ΄ και δ΄ του άρθρου 3 που εφαρμόζονται αναλόγως.

 

Βάσει της πρόσφατης εγκυκλίου Αρ.πρωτ.4747/Δ1 15.01.2014 που δημοσιεύτηκε, το υπουργείο όφειλε να καλέσει και τους πολύτεκνους γονείς που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα για να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους και να γίνει η καταχώριση τους  στο ειδικά διαμορφωμένο πεδίο του Ο.Π.Σ και να έχουν τη μετέπειτα δυνατότητα μόνιμου διορισμού...

 

Κ. Υπουργέ, οι αδιόριστοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, είναι εκείνοι που η προκάτοχος σας κ. Διαμαντοπούλου τους στέρησε  το δικαίωμα διορισμού των, καταργώντας το νόμο διορισμού των πολυτέκνων εκπ/κών. Στέρησε ένα μέτρο-κίνητρο αύξησης των γεννήσεων στη χώρα μας. Στέρησε το δικαίωμα διορισμού σε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν στη συνέχεια και στη συνέπεια του κράτους, φέρνοντας στον κόσμο νέες ψυχές. Ένα μέτρο αποτελεσματικό, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος…

 
Κοιν.
Υφ.  κ.Συμεών Κεδίκογλου
>>    κ.Κων.Γκιουλέκα

Με εκτίμηση

Για την ΠΕνΕΠ

 

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

Πετράκης Πέτρος                                        Μουζάκης Βασίλειος

Γραφείο: ΚΠ -Αρ. Πρωτοκόλλου: 6029 -Ημερομηνία: 17-01-2014 08:37:18 -Εκδότης: petros petrakis - Αρ. Πρωτ. Εκδότη: - Ημ. Πρωτ. Εκδότη: 17/1/2014 - Θέμα:επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕνΕΠ για τον αποκλεισμό των Πολυτέκνων Εκπαιδευτικών από μόνιμες προσλήψεις .. μέσω του προεδρου αυτης Π. Πετρακη.Αποδέκτες:Φ1 - ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ -Κοινοποίηση Φ3 - ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

                                                                            ====

                                 Αναφορά της Βουλευτού  Σταυρούλας Ξουλίδου στη Βουλή:

Αποκλεισμός πολύτεκνων εκπαιδευτικών από τη διαδικασία πρόσληψης

Πρόσφατα άρθρα