Δήλωση του Γ. Γραμματέα της ΑΣΠΕ(Μ.Χρυσόγελου), σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών

 

Οι πολύτεκνοι συμπαρίστανται στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, καθότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι δυστυχώς,  το υποκριτικό ενδιαφέρον της Πολιτείας και ειδικότερα του υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά.

Προχθές ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε: Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει  σε ομηρία  τους μαθητές του, τον μόχθο τους, και τα όνειρα τους” θεωρώντας ομηρία των παιδιών την απεργία των εκπαιδευτικών στις εξετάσεις.

Θα μας συγκινούσε  αυτό το ενδιαφέρον του κ. υπουργού  για τα παιδιά, αν δεν ζούσαμε σε αυτή τη χώρα, αν δεν είχαμε τόσες και άλλες περισσότερες απορίες...

Αλήθεια τι να πουν:

α)Οι πολύτεκνοι φοιτητές του 2011 για αυτό το ενδιαφέρον, που περιμένουν από 9/4 την έκδοση της απαιτούμενης υπ. απόφασης του άρθρου 11 του ν.4142/2013  ώστε  να  αρχίσει η διαδικασία της  επανεγγραφής των, που σύμφωνα με τον ανωτέρω  νόμο η προθεσμία εξέπνευσε  σήμερα, δίχως να έχει εκδοθεί όχι η Υ.Α, όχι να έχουν επανεγγραφεί, αλλά ούτε μια απλή ανακοίνωση… ότι θα δοθεί κάποια παράταση(!) και όλα αυτά έχοντας υποστεί τα πάνδεινα αυτοί οι φοιτητές εδώ και 2 χρόνια - από την κυρία της Φωτοτυπίας.

β)  Βεβαίως αντίστοιχη κοροϊδία υφίστανται και οι πολύτεκνοι φοιτητές του 2012, εδώ και επτά μήνες… μέσω της Μεταφοράς θέσης Φοιτητή, δεδομένου ότι πήραν τις Μετεγγραφές από τους πολύτεκνους και έβαλαν φέτος τα παιδιά μας σε μία ρύθμιση μαζί με άλλες κοινωνικές ομάδες, με  αμφισβητούμενα κριτήρια από όλους, αφού το παιδί του πολύτεκνου ή του υπερπολύτεκνου μπορεί να μην πάρει τελικά Μετεγγραφή, εάν η οικογένειά του έχει οικογενειακό εισόδημα έστω και ένα ευρώ περισσότερο από το εισόδημα εκείνου που έχει ένα μόλις παιδί!.

Κατάπληξη μας προκαλεί και το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων «μεγάλο - δημοσιογράφων τηλεοπτικών  Καναλιών», με πολλαπλάσιους μισθούς από των εκπαιδευτικών, που νοιάζονται δήθεν περισσότερο  αυτοί για τα παιδιά μας, από εμάς τους ίδιους τους γονείς!…

Ακόμη και το πρόσθετο 2ωρο που βάζουν στους εκπαιδευτικούς,   το επαναλαμβάνουν συνεχώς και  το οποίο να σημειωθεί είναι όσο διαρκεί η εκπομπή τους!... Όμως όλοι μας γνωρίζουμε ότι για να βγει αυτή η εκπομπή, απαιτούνται πολλές ώρες από πίσω σκληρής δουλειάς, έτσι ακριβώς κύριοι συμβαίνει και με τους ευσυνείδητους Εκπαιδευτικούς, αλλά πού να το καταλάβουν… Σκέφθηκαν επίσης οι κύριοι αυτοί, πόσες απολύσεις, μη προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών ή αναγκαστικές μεταθέσεις σημαίνουν όλα αυτά;;;

 

Πολλές φορές έχω διερωτηθεί τελευταία, τι εξυπηρετεί η ανακοίνωση της αύξησης του ωραρίου τώρα, δύο εβδομάδες πριν τις πανελλαδικές; Έτσι κι αλλιώς το νέο ωράριο θα εφαρμοστεί το Σεπτέμβριο, γιατί τόση βιασύνη;  Εγώ με το μικρό μου το μυαλό θα άφηνα να γίνουν οι εξετάσεις κανονικά και μέσα Ιουνίου θα το ανακοίνωνα. Στη διάρκεια των πανελλαδικών όλο το υπουργείο νεκρώνει και ασχολείται με τις εξετάσεις, άρα ούτε μεταθέσεις, ούτε διορισμοί, ούτε σχεδιασμοί γίνονται. Γιατί τώρα;  Ας ξυπνήσουμε λοιπόν,  γιατί αύριο στη θέση του τεμπέλη εκπαιδευτικού…, θα είναι ο επίορκος γιατρός ή ο φοροφυγάς έμπορος, μεθαύριο ο πλούσιος φαρμακοποιός, αντιμεθαύριο ο έχων ένα ακίνητο, θα είναι η σειρά σου…

Προφανώς και κατανοούμε την αγωνία των παιδιών μας και συμπονάμε με αυτά, τουλάχιστον περισσότερο από όσους δεν έχουν παιδιά ή από αυτούς που τα στέλνουν στα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια και μετά κατευθείαν στα καλλίτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού!

Αλλά όπως έγραψε και προσφάτως μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα:
το κράτος μας επιβραβεύει , όσους φοροδιαφεύγουν, δεν αγοράζουν ακίνητα, δεν αποταμιεύουν, δεν κάνουν παιδιά, ξοδεύουν χρήματα σε καλοπέραση. Επιβραβεύει μόνον τους γλεντζέδες που ξεφαντώνουν!.

http://attikanea.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9553.html#more

                             Το ΦΕΚ της  επιστράτευσης...

Η κυβέρνηση αγαπάει τα παιδιά σας!.. 

                         Όμηροι ποιανών τελικά είναι τα παιδιά;

--

Άντε ρε κοπρίτες καθηγητές που δε θέλετε να δουλέψετε 2 ώρες παραπάνω...

                                                ---
  Αντώνης Σαμαράς: Χουντικές μέθοδοι οι επιστρατεύσεις

                                                 ---

Ναι,στηρίζω τους καθηγητές.Κι ας δίνει η κόρη μου εξετάσεις!

                                                -

                             Η επιστολή του 16χρονου μαθητή...

                                                -

  Ψέμματα και συκοφαντίες για τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών

----

Εκπαιδευτικοί μύθοι δια στόματος... 

--

Η Παιδεία εν Τάφω… Δελτίο Τύπου ΟΛΤΕΕ

--

Μήνυμα Προέδρου ΠΕνΕΠ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Οικογένειας...

Πρόσφατα άρθρα