Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων-Π.Εν.Ε.Π. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Την Πέμπτη   25/7/2013, συναντήθηκε το προεδρείο της ΠΕνΕΠ  με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου στο Υπουργείο,  μετά την αποστολή  αιτήματός μας για συνάντηση, στο οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως και τον ευχαριστούμε.

            Στη συζήτηση που κάναμε, τονίσαμε εξ` αρχής,  ότι διαφωνούμε με το μέτρο της διαθεσιμότητας και της καρατόμησης των 2.500 συναδέλφων  εκπαιδευτικών και ότι κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει στη δημόσια  εκπαίδευση. Στην παρούσα ιστορική στιγμή κάθε απόφαση είναι πάρα πολύ σημαντική και η ηγεσία, από εδώ και στο εξής φέρει ακέραια την ευθύνη της….

            Τα θέματα που μας απασχολούν και που αναφέρονται λεπτομερώς στο συνημμένο  υπόμνημα, είχαμε την άνεση να του τα αναπτύξουμε αναλυτικά και μας άκουσε με προσοχή ο Υφυπουργός. Το δε υπόμνημα μας, το καταθέσαμε και στο προσωπικό του πρωτόκολλο. Τους προβληματισμούς μας, τους βρήκε λογικούς, καθώς και την  επιχειρηματολογία μας. Παρ’ όλα αυτά, μας είπε βέβαια πως δεν αποφασίζει μόνος και ότι θα ενημερώσει τον Υπουργό… Πέραν αυτών, δυστυχώς, καμία δέσμευση δεν είχαμε για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

            Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από λίγο ο υφυπουργός που παρευρέθηκε στη Βουλή, είπε: «Νομοθετούμε επειδή μας το ζητάει η Τρόικα!»…

            Συνάδελφοι, οι προτάσεις σας και οι σκέψεις σας, θα ήταν πολύ χρήσιμες για τη συνέχεια της επικοινωνίας που σκοπεύουμε να έχουμε με το Υπουργείο καθώς βέβαια και η ενεργή συμμετοχή σας  στην Ένωσή μας.

            Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση, στους συναδέλφους πολυτέκνους εκπαιδευτικούς που δεν είναι μέλη μας, να εγγραφούν σ` αυτήν, ώστε  να αποκτήσουμε  μια ισχυρή και σεβαστή φωνή  από όλους.

                                                                                                          Από την ΠΕνΕΠ

 

                        

       Το υπόμνημα που κατατέθηκε με αρ πρωτ     2563 -  25/7/2013 

--- 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ  ΠΕνΕΠ

 

Αρ. Πρωτ :  
122
                             Αθήνα, 25 Ιουλίου 2013
 
  

Κύριο

                          Συμεών Κεδίκογλου

                                                  Υφυπουργό  Παιδείας & Θρησκευμάτων

                                                    Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

 
  
        
 

           Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ

 1.      ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ…

       Διορθώθηκε μεν  η αβλεψία των συντακτών του πολυνομοσχεδίου των άρθρων 82 και 90  για την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα  των πολύτεκνων,  σε σχέση με το ν. 1910/44, όπου  μας ζητούσαν  να έχουμε 5 προστατευόμενα τέκνα(!) και προστέθηκε η φράση «… όπως τροποποιήθηκε με το ν. 3454/2006», όμως παρέμεινε η απαίτηση αυτού για προστατευόμενα…, με αποτέλεσμα συνάδελφοι με τρία, με δύο , με ένα μόνο προστατευόμενα παιδιά να τίθενται σε διαθεσιμότητα... και έτσι ένας ελάχιστος μόνο αριθμός συναδέλφων  να εξαιρείται της διαθεσιμότητας!  Το έγκλημα των; Γιατί τα υπόλοιπα παιδιά των(ας έχουν συνολικά και 7 και 10 παιδιά), τέλειωσαν τις σπουδές των, ας είναι αυτά και άνεργα! 

Ενώ διορίσθηκαν οι συνάδελφοι γιατί είχαν 4 προστατευόμενα παιδιά, τώρα απολύονται γιατί μεγάλωσε κάποιο από αυτά!!!Και αυτό συμβαίνει όταν δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα ο γονέας μονογονεϊκής οικογένειας ακόμη και ενός τέκνου!… 

Παρατηρούμε επίσης, ότι ακόμη  και η μετακίνηση των εξαιρεθέντων πολυτέκνων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με την κατάργηση των οργανικών των θέσεων, είναι παράνομη και αντιτίθεται στο άρθρο 10 του ν.1910/44 και στο άρθρο 67του ισχύοντα Κώδικα Δ.Υ, αλλά και στο άρθρο 21 του Συντάγματος που αναφέρεται στην προστασία της πολύτεκνης οικογένειας!

Πρόταση: Επειδή ο αριθμός των πολύτεκνων εκπαιδευτικών είναι πολύ μικρός, το σωστό θα ήταν να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας όσοι γονείς έχουν απλώς την πολυτεκνική ιδιότητα, όπως ζητούσε εξαρχής η ΑΣΠΕ με το υπόμνημά της προς όλους τους βουλευτές και να διατηρούν οι πολύτεκνοι τις οργανικές θέσεις στα Σχολεία, τουλάχιστον για όσο χρόνο λειτουργεί ακόμη ο τομέας στο Σχολείο τους.

 

 

 

2.         ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

      Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή των ν. 3027/2002 και 3255/2004, καθώς και τα μέτρα στήριξης για τους τρίτεκνους με το ν.3454/2006 όπως αποδείχθηκε στην πράξη, ήταν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση για την άμβλυνση του Δημογραφικού Προβλήματος της χώρας. Οι νόμοι αυτοί όχι μόνο κτυπούσαν την ανεργία, αλλά αποτελούσαν και ισχυρό δημογραφικό κίνητρο για την απόκτηση 4ου τέκνου και μάλιστα χωρίς κανένα ουσιαστικό κόστος για το δημόσιο.

 

     Δυστυχώς η κ. Διαμαντοπούλου, κατάργησε αυτές τις διατάξεις και εμφανίζει εκτός των άλλων και την Ελληνική Πολιτεία ως εντελώς αναξιόπιστη, αφού όσοι πίστεψαν στον ισχύοντα νόμο και απέκτησαν 4ο τέκνο, είδαν το δικαίωμά τους να καταργείται, όταν μάλιστα το είχαν θεμελιώσει. Επί του προκειμένου:  

 

α.        Στις 4/2/2010 η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου δήλωνε στη Βουλή:

 

[…] θα δούμε και τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, θα ακούσουμε τις απόψεις τους, γιατί πρόθεσή μας δεν είναι να μην σεβαστούμε και τα δικά τους δικαιώματα, που άπτονται όχι μόνο των αναγκών της εκπαίδευσης αλλά άπτονται των αναγκών του κράτους και της πολιτείας να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα –όχι το μόνο- βάθρα στα οποία πρέπει να στηριχθούν για να λύσουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα…, κανένας αιφνιδιασμός δεν πρόκειται να γίνει..., έχουμε κάθε λόγο και εμείς στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και συνολικά η Κυβέρνηση να στηρίξουμε την οικογένεια και να στηρίξουμε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας […].

 

β.         Στις 22/7/2010 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Β. Κουλαϊδής διαβεβαίωνε την ΑΣΠΕ, στη συνάντηση που είχαμε:

 

«δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολύτεκνοι, καθότι ο Πίνακας των πολυτέκνων εκπαιδευτικών θα εξαντληθεί φέτος και του χρόνου, αφού θα απορροφηθούν οι μισοί φέτος και οι υπόλοιποι του χρόνου …».

 

    Αποτέλεσμα, καμία συνάντηση, καμία διαβούλευση και το χειρότερο από τους 650 συναδέλφους που είχαν κάνει τότε αίτηση, διορίστηκαν 108 το 2010, 31 μόλις το 2011 και πέρυσι άλλοι 30 πολύτεκνοι! Αλλά και αυτοί οι ελάχιστοι που διορίστηκαν, διορίστηκαν μακριά από τα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της χώρας… και έτσι είχαμε περιπτώσεις όπου η σύζυγος διορίστηκε στην Ξάνθη και ο σύζυγος στη Σπάρτη, τα δε παιδιά της πολύτεκνης  οικογένειας να αναγκάζονται να μένουν… στην Αθήνα με τη Γιαγιά! 

 

      Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας κ. Υφυπουργέ, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε να επανέλθουν σε ισχύ, οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 6 του ν.3255/2004, για το διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, καθότι είναι ο μοναδικός νόμος των μεταπολεμικών χρόνων που απέδωσε και είχε άμεσα αποτελέσματα στο δημογραφικό ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Μέχρι όμως να υλοποιηθεί η ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση, θα πρέπει άμεσα – φέτος να δρομολογηθεί η απορρόφηση  όλων των νέων πολύτεκνων εκπαιδευτικών, που πίστεψαν στις όποιες εξαγγελίες της Πολιτείας και έλαβαν αποφάσεις ζωής με βάση τους ισχύοντες νόμους.  Να σημειωθεί, ότι προεκλογικά μας είχε κατ` επανάληψη  υποσχεθεί η Ν.Δ για επαναφορά του νόμου καθώς και ο πρόεδρος  της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης που είχε στηρίξει το αίτημα μας,  ως βουλευτής του Συνασπισμού  από το 2010.

 

           

 

      Η τυχόν επίκληση της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να αποτελέσει  άλλοθι για το μη διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, όταν το Υπουργείο Παιδείας, εάν το θέλει, μπορεί να εξοικονομήσει αμέσως τριάντα εκατομμύρια (30.000.000) ευρώ, εκδίδοντας την Υπουργική απόφαση, που προβλέπεται από την παρ. 7 του άρθρου 2 του Ν. 1566/1985,  περί επιστροφής των διδακτικών βιβλίων από τους μαθητές στο τέλος της Σχολικής χρονιάς και της χρησιμοποιήσεώς τους από τους μαθητές της επομένης χρονιάς, όπως γίνεται στη Γερμανία, όπου οι μαθητές χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία  για έξι σχολικά χρόνια, ενώ όποιος δεν τα επιστρέφει τα πληρώνει. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομούσε για πέντε συνεχή χρόνια από 30.000.000 ευρώ, οπότε θα μπορούσε να διορίζει τους πολυτέκνους και άλλους τουλάχιστον 800 εκπαιδευτικούς.

 

 

 

3.      ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

      Στις προσλήψεις αναπληρωτών - ωρομισθίων εκπαιδευτικών, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (και μέχρι τη διενέργεια του 1ου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ), οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί προτάσσονται των οικείων πινάκων… Το πρόβλημα είναι όμως, ότι οι νέοι πολύτεκνοι από το έτος 2009 στερούνται προϋπηρεσίας και έτσι δεν προσλαμβάνονται.

 

     Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να διορθωθεί η αδικία αυτή και να προτάσσονται ανεξαρτήτως υπάρξεως προϋπηρεσίας ή όχι (σε αυτό έχει συνηγορήσει και η ΟΛΜΕ με έγγραφό της προς το Υπουργείο - 30/9/2010).  Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2009, οι πολύτεκνοι προτάσσονταν και στους οικείους Πίνακες Αναπληρωτών ανεξαρτήτως υπάρξεως προϋπηρεσίας ή όχι και αμέσως προσλαμβανόντουσαν ως Αναπληρωτές, αν δεν προλάβαιναν τις ημερομηνίες διορισμών.

 

       Ως γνωστόν επίσης στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα, βάσει των Νόμων 2527/97 και 3260/2004, ένα ποσοστό 20% των προκηρυσσομένων θέσεων καλύπτεται από πολύτεκνους. Στους εκπαιδευτικούς δεν εφαρμόζονταν οι νόμοι αυτοί, καθότι υπήρχαν οι ειδικότεροι νόμοι 3027/2002 και 3255/2004, μετά όμως την κατάργησή τους θα πρέπει και το Υπουργείο Παιδείας ή να εφαρμόσει αυτές τις διατάξεις ή να επαναφέρει τις καταργηθείσες διατάξεις. 

 

       Για τους ανωτέρω λόγους για να μπορέσουν οι αδιόριστοι συνάδελφοι πολύτεκνοι  τη νέα χρονιά, να εργασθούν τουλάχιστον ως αναπληρωτές στα σχολεία μας, που λόγω της οικονομικής κρίσης, οι οικογένειες των διαβιώνουν κάτω από το φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης και μέχρι της  οριστικής επίλυσης του θέματος διορισμού των, θα πρέπει να κατατεθεί μια τροπολογία:

 

 Στο τέλος του άρθρου 1 του ν.3194/2003 για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών  προστίθεται  παράγραφος:

 

«10. Η πρόταξη των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, της ανωτέρω παρ.8 εφαρμόζεται ανεξάρτητα ύπαρξης  προϋπηρεσίας στην πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.»

 

 

 

4.      ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

       α) Θα πρέπει  να επανέλθει σε ισχύ, η καταργηθείσα παράγραφος 2 του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 με το νόμο Διαμαντοπούλου.  Το πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα που μαστίζει τα Σχολεία μας, οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που με τα παιδιά τους δημιουργούν νέες οργανικές θέσεις στα Σχολεία και με ήθος και αυταπάρνηση δίδουν πρότυπα ζωής στη νεολαία μας. 

 

        β) Οι μεταθέσεις των Ειδικών κατηγοριών των νεοδιοριζομένων, θα πρέπει να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά στον ένα χρόνο - ανεξάρτητα υπάρξεως ή όχι οργανικών κενών όπως εφαρμοζόταν η σχετική νομοθεσία μέχρι το 2009.

 

        Προς τούτο κρίνουμε απαραίτητο, ότι πρέπει να γίνει η ακόλουθη νομοθετική ρύθμιση:

 

Ι.)Οι Μεταθέσεις των Ειδικών κατηγοριών του Π.Δ. 50/96, πραγματοποιούνται υποχρεωτικά στον ένα χρόνο - ανεξάρτητα υπάρξεως ή όχι οργανικών κενών στην περιοχή των.

 

ΙΙ.) Επανέρχεται σε ισχύ η καταργηθείσα παράγραφος 2 του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 και για τις τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΔΕ.

 

 

 

5.      ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

     Παρακαλούμε όπως δημιουργηθούν  στις μεγάλες πόλεις, Ειδικά Προγράμματα Παιδαγωγικής Κατάρτισης στο Ε.Π.ΠΑΙ.Κ – Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, για τους αδιόριστους Πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που θα εισάγονται κατά προτεραιότητα σ’ αυτά ή τουλάχιστον ένα ποσοστό τουλάχιστον 20% των εισαγομένων σπουδαστών να δίνεται στους πολύτεκνους και τέκνα αυτών. Για αυτό θα πρέπει να κατατεθεί μια τροπολογία:

 

 Στο τέλος της παρ. 5 του άρθρου 4 του ν. 3027/2002, για τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ για την απόκτηση Παιδαγωγικής κατάρτισης  προστίθεται  εδάφιο:

 

«ε. Στα ανωτέρω ετήσια  προγράμματα  παιδαγωγικής κατάρτισης εισάγονται κατά  προτεραιότητα πολύτεκνοι και  ακολουθούν τέκνα αυτών μέχρι ποσοστού 20% των εισαγομένων σπουδαστών.»

 

 

 

                                       6. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΙΚΥ 

 

 

 

       Κύριε Υφυπουργέ,  έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε, ότι άλλαξε ο Κανονισμός χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ (που ίσχυε από το 2008) και έγινε νέος (84386/β7/1-8-2011), χωρίς όμως να προηγηθεί καμία διαβούλευση ή ενημέρωση. Ως γνωστό στον Κανονισμό χορήγησης υποτροφιών 2008, υπήρχε διάταξη που στους επιτυχόντες εκ των υποψηφίων στα μεταπτυχιακά προγράμματα υποτροφιών εσωτερικού και εξωτερικού, που ήταν τέκνα πολυτέκνων οικογενειών, χορηγούνταν υποτροφίες καθ’ υπέρβαση και εκτός σειράς των προκηρυσσομένων θέσεων υποτροφιών.   Τώρα στο νέο Κανονισμό καταργήθηκε η ανωτέρω διάταξη και το μόνο που προβλέπεται είναι ότι: όσοι επιλεγούν και έχουν ατομικό ή και οικογενειακό εισόδημα έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000,00€) καθώς και σε τέκνα πολυτέκνων οικογενειών θα χορηγείται το ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00€), πλέον των τροφείων εκάστου προγράμματος!

 

      Δεδομένου πως η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τους πολυτέκνους έχει κριθεί αντισυνταγματική με αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε.

 

      Ζητάμε ή να επανέλθει η παλαιότερη απόφαση με την πρόταξη των πολυτέκνων, ή τουλάχιστον να συμπληρωθεί η τελευταία  απόφαση του ΙΚΥ και να τους πριμοδοτεί με επιπλέον μόρια κατά την αξιολόγησή τους ή να τους δίνει, ένα ξεχωριστό ποσοστό π.χ. 20% των θέσεων, από τις χορηγούμενες υποτροφίες στους πολύτεκνους και τέκνα αυτών. 

 

 

 

                               7. ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ  

 

     Το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών μας,  είναι ένα θέμα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση. Δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια πήραν τις Μετεγγραφές  από τους πολύτεκνους και τις μοιράζουν τώρα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, με αδιαφανή και αμφισβητούμενα κριτήρια…, ενώ τα παιδιά μας εμπαίζονται εδώ και μήνες!

      Οι μετεγγραφές των πολυτέκνων με τον προϊσχύσαντα επί 32 χρόνια νόμο γινόντουσαν απρόσκοπτα και χωρίς να δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Σχολών, όπως ομολογούσαν και  οι ίδιοι οι Πρυτάνεις. Τα προβλήματα επήλθαν, από τότε  που απρογραμμάτιστα και χωρίς την κατάλληλη υποδομή περιελήφθησαν και άλλες κατηγορίες μετεγγραφομένων με παράλληλη κατάργηση των βάσεων επιτυχίας και εισαγωγής με αποτέλεσμα τελευταία οι πολύτεκνοι να ήσαν μόλις το 30% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων φοιτητών(!)  και τότε ακριβώς διαπίστωσαν ότι έφταιγαν οι πολύτεκνοι και κατήργησαν τις Μετεγγραφές! Τώρα τις επαναφέρουν, αποκλείοντας ουσιαστικά τους πολύτεκνους και τις δίνουν σε άλλες κατηγορίες με βασικό κριτήριο το εισόδημα, περιλαμβάνοντας έτσι και όλους τους φοροφυγάδες, αγνοώντας και καταργώντας τη δημογραφική πολιτική. 

Οι μετεγγραφές καθιερώθηκαν για τους πολύτεκνους ως  δημογραφικό κίνητρο, για να αυξηθούν οι γεννήσεις. Στις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε, τα κίνητρα αυτά έπρεπε να διατηρηθούν με νύχια και με δόντια και όχι να καταργούνται και να εμπαίζονται οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν πολυμελείς οικογένειες... Το  δε παιδί του πολύτεκνου, του υπερπολύτεκνου, μπορεί να μην πάρει τελικά  μετεγγραφή και για ένα μόλις ευρώ που θα έχει περισσότερο και από αυτόν ακόμη που έχει μόλις ένα παιδί.. αυτή είναι η ωμή αλήθεια!

Αποτέλεσμα βγήκαν τα αποτελέσματα… και φάνηκε η κοροϊδία: Απορρίφθηκαν αιτήσεις μετεγγραφών φοιτητών με 13 και 7 αδέλφια  με κατά κεφαλή εισόδημα γύρω στις 4.000 ευρώ!

 

 

 

       Κύριε Υφυπουργέ,

 

       όπως γνωρίζετε,  οι  πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία, αυτό που ανέκαθεν ζητούν είναι,  αφού εισάγονται στις Σχολές δια των Πανελληνίων Εξετάσεων με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους,  γιατί αδυνατούν οι γονείς τους να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και αυτό ίσχυσε χωρίς κανένα πρόβλημα επί 32 συνεχή έτη…

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Για αυτό το λόγο και με δεδομένο ότι ο ανωτέρω αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, παρακαλούμε όπως δοθεί το δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής σε όλους τους αιτούμενους πολύτεκνους φοιτητές που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση των (σύμφωνα με στοιχεία της ΑΣΠΕ, είναι περί τις 20 περιπτώσεις…).  Η συνταγματική διάταξη για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας με το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο σας δίνει τη δυνατότητα αυτή, τολμήστε το και φέρτε στη βουλή σχετική τροπολογία με το σ/ν του Τεχνολογικού λυκείου…, μέχρις ότου επανέλθουν οριστικά οι μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών.

 

 

 

 

 

      Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ, 

 

     εν κατακλείδι  προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας επέτυχαν να καταργήσουν σε δυο χρόνια όλους τους ευεργετικούς  νόμους και αποφάσεις για τους πολύτεκνους που η Ν.Δ. αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχαν τα προηγούμενα χρόνια αποφασίσει και ψηφίσει, χωρίς μάλιστα καμιά πειστική και ουσιαστική αιτιολογία. 

 

Με την πεποίθηση ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας και την τύχη των παιδιών, προσβλέπουμε στην άμεση  θετική ανταπόκρισή σας στα δίκαια αιτήματα των πολύτεκνων οικογενειών που στηρίζουν με τις προσωπικές τους θυσίες την Ελληνική οικονομία και την Ελληνική κοινωνία γενικότερα.  

 

      Σας επισημαίνουμε πως πολλά από τ’ αναφερθέντα δικαιώματα των πολυτέκνων αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα, δεν είχαν κανένα απολύτως οικονομικό κόστος και καταργήθηκαν  για να πληγούν με τον τρόπο αυτό οι πολύτεκνες οικογένειες.

 

 

 

 

Με εκτίμηση

Για την ΠΕνΕΠ

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

Πετράκης Πέτρος                                        Μουζάκης Βασίλειος

 

 

Την άλλη εβδομάδα η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές-Περιοχές δήλωσης

 

Διαθεσιμότητα - Κινητικότητα – Μετατάξεις-Τι ισχύει σήμερα…

--

Αίτηση εγγραφής μέλους ΠΕνΕΠ

Πρόσφατα άρθρα