ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΓΙΑ  THN  AΣΠΕ
 
       Προσφέρω στα μέλη του συλλόγου σας ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο) βιολογικής καλλιέργειας με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ , στην τιμή των 4,30 ευρώ το κιλό. Η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη, περισσότερο από  50% από την τιμή του αντίστοιχου προϊόντος, στα ράφια των super marketς. 
 
       Η διάθεση γίνεται:
        α. Σε τενεκέδες  των 5lit. Δηλ. κιβώτιο 4τεμ. Χ 5lit = 90,00 ευρώ.
        β. Σε τενεκέδες  των 16,5 κιλών προς 75,00 ευρώ.                                                                                                 
      
       * Η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη, περισσότερο από 50% σε σχέση με την τιμή του αντίστοιχου προϊόντος, στα ράφια των super marketς για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί είμαι ο ίδιος παραγωγός – συσκευαστής – διακινητής, παρακάμπτοντας έτσι όλους τους μεσάζοντες που ανεβάζουν κατά πολύ την τελική τιμή του προϊόντος στον καταναλωτή. Ο δεύτερος γιατί απευθύνομαι σε πολύτεκνους, καθ’ ότι είμαι και ο ίδιος μέλος του συλλόγου τριών τέκνων Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε σχεδόν όλοι.
        
        Για παραγγελίες τηλ. επικοινωνίας:  6983511898 ή 2721082483.
        Διεύθυνση: Γιάννη Ταβουλαρέα 33 Καλαμάτα  Τ.Κ. 24100    Γεωργιόπουλος  Παναγιώτης
 
ΓΙΑΤΙ  ΝΑ  ΕΠΙΛΕΞΩ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ;
 
1. Αυστηρές προδιαγραφές
Τα βιολογικά προϊόντα παράγονται σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα και ελέγχονται σε όλα τα στάδια παραγωγής, από το κτήμα μέχρι το πιάτο σας.
2. Υψηλή  διατροφική αξία
Τα φυτά που καλλιεργούνται βιολογικά, περιέχουν λιγότερο νερό και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες.
3. Γεύση και άρωμα
 Τα βιολογικά προϊόντα υπερτερούν σε γεύση και άρωμα, ακόμα και αν καμιά φορά υστερούν σε μέγεθος ή εμφάνιση.
4. Ανθρώπινη υγεία
Τα βιολογικά προϊόντα προστατεύουν από τις βλαπτικές ουσίες φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων και χημικών λιπασμάτων. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η διατροφή με βιολογικά προϊόντα ελαττώνει κινδύνους καρδιοπαθειών και καρκινογενέσεων.
5. Προστασία του περιβάλλοντος
Οι φυσικές μέθοδοι της βιολογικής γεωργίας δε ρυπαίνουν τους υδάτινους  πόρους (υπόγεια ύδατα, λίμνες, ποταμούς θάλασσες) και δεν εξοντώνουν ωφέλιμα έντομα και οργανισμούς.
6. Αρμονία με τη φύση
Η βιολογική γεωργία υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη των αγροτικών συστημάτων, διατηρώντας τη φυσική ισορροπία, και τη βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων.
   7. Ενάντια στα μεταλλαγμένα
Η βιολογική γεωργία αντιστέκεται στην είσοδο των μεταλλαγμένων στον αγροτικό χώρο, σε διεθνές επίπεδο καθώς και στην Ελληνική αγορά.
 
ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΡΟΪΟΝ
 
       Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην Ανδρούσα και στο Κατσαρού Μεσσηνίας και αριθμούν σε 700 περίπου ελαιόδεντρα ποικιλίας Κορωνέικης με ετήσια παραγωγή Μ.Ο περίπου 3.300 κιλά.
Η μακρόχρονη εμπειρία μας πάνω στην καλλιέργεια της ελιάς καθώς και η προσπάθειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος, σεβόμενοι το μέλλον των παιδιών μας, μας οδήγησε από το 2005 μέχρι και σήμερα σε στροφή προς την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου βιολογικής προέλευσης με ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα (μέχρι 0,3 δέκατα).
 
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
      Για τη λίπανση χρησιμοποιούνται χλωρές- διαφυλλικές λιπάνσεις καθώς και κοπριά ζωικής προέλευσης ή λιπάσματα που επιτρέπονται στη βιολογική καλλιέργεια. Η φυτοπροστασία της ελιάς, γίνεται κυρίως την άνοιξη, για την καταπολέμηση των σπουδαιότερων εχθρών της και κυρίως των εντόμων με σκευάσματα ήπιας μορφής  που επιτρέπονται στην βιοκαλλιέργεια από τον κανονισμό (2092/91). Τα σκευάσματα αυτά είναι εντομοαπωθητικά και όχι δηλητήρια όπως στις συμβατικές καλλιέργειες που παράλληλα με τα βλαβερά έντομα που προσβάλουν την παραγωγή καταστρέφουν και τους ωφέλιμους οργανισμούς π.χ. μέλισσες, πεταλούδες, έρποντα έντομα κ.ά. Ο συνεχής έλεγχος και η καθοδήγηση  από ειδικούς γεωπόνους του φορέα πιστοποίησης (ΔΗΩ) που μας ελέγχει σε όλα τα στάδια καλλιέργειας, είναι ο βασικός λόγος ότι το προϊόν που φτάνει στο τραπέζι σας είναι μέγιστης διατροφικής ασφάλειας.
 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
       Η ελαιοκομηδή γίνεται την κατάλληλη εποχή, ο καρπός συλλέγεται , τοποθετείται σε πάνινα τσουβάλια και μεταφέρεται σε πιστοποιημένο ελαιοτριβείο και το αργότερο την επόμενη ημέρα (για να μην υπάρχει αλλοίωση του καρπού από τις καιρικές συνθήκες) παράγεται το ελαιόλαδο. Άμεσα το ελαιόλαδο φιλτράρεται έτσι ώστε να είναι καθαρό μέχρι την τελευταία σταγόνα (να μην παρατηρείται δηλαδή η λεγόμενη ζούρα - κατακάθι). Τέλος αποθηκεύεται σε κατάλληλες δεξαμενές σε δροσερό και σκιερό μέρος.
 
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
      Η συσκευασία γίνεται σε δοχεία των 16,5 κιλών (ντενεκέδες), των 5 λίτρων του ενός  λίτρου ανάλογα με την απαίτηση του καταναλωτή.
 
                                                                                                                  Φιλικά
                                                                                Γεωργιόπουλος  Παναγιώτης

Πρόσφατα άρθρα