ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

       ΚΑΒΑΛΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

          -Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ –

Φιλίππου 2 – Τ.Κ. 65403 – ΚΑΒΑΛΑ

Τηλ.: 2510 835729 – ΦΑΞ: 2510 835739

         e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                                                Καβάλα 1/9/2017

Δημογραφικό – Εκδήλωση για τα πρωτάκια

- Στις 31-8-2017 του μηνός Αυγούστου 2017 οργανώθηκε και παρουσιάστηκε μια μικρή εκδήλωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου για τα πρωτάκια του σχολικού έτους 2017-18. Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν όλοι οι πολύτεκνοι γονείς που είχαν παιδιά για την τάξη αυτή.

Στόχος ήταν να συμπαρασταθεί ο Σύλλογος στα πρώτα έξοδα των οικογενειών για την προμήθεια σχολικών ειδών.  Έτσι κάθε νέος μαθητής παραλάμβανε με πολύ χαρά δωρεάν μια σχολική τσάντα με πλούσιο σχολικό υλικό.

Την εορτή αυτή χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φ.Ν. και Θάσου πατήρ Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και κατόπιν ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού και κατόπιν μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου με σύντομη αναφορά πρώτα στο δημογραφικό και κατόπιν εκτενέστερα για την σημασία της αρχικής φοίτησης των παιδιών στην Α’ τάξη.

- Ως προς το δημογραφικό επιγραμματικά αναφέρθηκε στην θλιβερή σημερινή κατάσταση, όπου η χώρα μας αδειάζει από τους κατοίκους της με την μειωμένη τέλεση μυστηρίων, γάμων και γεννήσεων – βαπτίσεων, με την μετανάστευση των νέων, με την οικονομική κρίση, με την έλλειψη θέσεων εργασίας, με τα χαμηλά ημερομίσθια, που αποκλείουν την τέλεση γάμων. Οι νέοι διερευνούν το μέλλον και δεν διακρίνουν φως στο τούνελ. Κατάντησε η χώρα μας φτωχή σε παιδιά και πλούσια σε ηλικιωμένους. Υπάρχουν και άλλα αρνητικά αίτια: Η προβολή της ομοφυλοφιλίας, η κατάργηση των θρησκευτικών, η βαριά φορολογία των πολυτέκνων, η αποσιώπηση της εργατικότητας και η περιθωριοποίηση της οικογένειας.  Σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση η μόνη ελπίδα που απόμεινε είναι η πολυτεκνία. Η προσφορά της πολύτεκνης μητέρας είναι απροσμέτρητη στην ύπαρξη του έθνους μας. Γι΄ αυτό της ταιριάζει εθνικός και κοινωνικός έπαινος και προστασία εφόρου ζωής.

- Για τα πρωτάκια

Η φοίτηση του παιδιού στην Α’  τάξη είναι από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους. Γράφεται στη μνήμη τους με ανεξίτηλα γράμματα. Συμβαίνει ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει στην αρχή κάθε έργου, κάθε δραστηριότητας, κάθε απόφαση όπου η αρχή παίζει σπουδαίο ρόλο στην έκβαση της. Γι’ αυτό και ο λαός μας λέγει: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Για τα άσχημα αποτελέσματα λέγει: Από την αρχή πήγε στραβά η δουλειά αυτή. Κακή αρχή έγινε!

Την πρώτη ημέρα της φοίτησης οι γονείς και κυρίως οι μητέρες είναι πολύ συγκινημένες, γιατί βλέπουν ότι το παιδί τους, που είναι μέρος της καρδιάς τους, θα λείψει από κοντά τους για αρκετές ώρες την ημέρα. Από την άλλη πλευρά χαίρονται, γιατί βλέπουν πως μεγάλωσε και πως θα γίνει μέλος μιας μεγάλης ομάδας, της τάξης. Δεν θα κάνει πλέον ότι θέλει, όπως γινόταν στο σπίτι, αλλά υποχρεωτικά θα ακούει και θα συμμορφώνεται σε ορισμένους σχολικούς κανόνες. Και όσο θα τηρεί αυτούς τους κανόνες, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πρόοδός του. Και ξέρουμε όλοι πως η πρόοδος αυτή είναι η χαρά των γονέων.

Ίσως τα μαθήματα της Α’ τάξης να είναι στην αρχή κάπως δύσκολα. Όμως όλοι και όλες μπορείτε να βοηθήσετε, ώστε η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και προοδευτικά στον απέραντο κόσμο των γνώσεων να γίνει χωρίς προβλήματα.

Καλό είναι να κάνετε μια συμφωνία με το παιδί που να περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Να αποφασίσετε για τις ώρες που θα διαθέσει για τις σχολικές εργασίες, την τηλεόραση, tablet, παιχνίδι και να τις τηρείτε αυστηρά.
  2. Να ενθαρρύνετε τις προσπάθειες και τις επιδόσεις του.
  3. Να μη τα συγκρίνετε με τα αδέρφια τους, παρά μόνο με τον εαυτό τους.
  4. Να τηρούν τις υποσχέσεις τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές στους γονείς και στα παιδιά.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα και διανεμήθηκαν σχολικές τσάντες στα πρωτάκια, δωρεά της εταιρείας ENERGIERS.

  Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Βοΐδης                                                                       Οδυσσέας  Μωυσίδης

 

Φωτογραφίες

Πρόσφατα άρθρα