ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΓΟΝΕΩΝ   ΝΟΜΟΥ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
΄΄   Ο  Ι   Α  Γ Ι Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε   Σ    ΄΄
Κουντουριώτου 21- 2ος  όροφος τ.κ. 54625
Θεσσαλονίκη τηλ.2310552-140 φαξ 552-821

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Της  Τρίτης   14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΔΟΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ  ΣΕ 300 ‘’ ΠΡΩΤΑΚΙΑ’’ .

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

 

            Στην  αίθουσα της αποθήκης Δ΄ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση  της επίδοση της σχολικής τσάντας σε περίπου 300  ‘’ Πρωτάκια ‘’  του Συλλόγου .
            Την Κυριακή 12.9.2010 το απόγευμα πλημμύρισε η προβλήτα Νο 1 και  η αποθήκη Δ΄ στο λιμάνι  με μικρά παιδιά που ετοιμάζονται  για το σχολικό τους ξεκίνημα, για να πάρουν μία όμορφη τσάντα και πολλές ευχές για πρόοδο  και επιτυχίες στη ζωή τους .
            Βλέποντας τόσα παιδιά ένοιωθες ελπίδα και αισιοδοξία ότι υπάρχει μέλλον και προοπτική για την χώρα μας .Όμως αυτά που ακούστηκαν στην εκδήλωση προβλημάτισαν και απογοήτευσαν όλους  ιδιαίτερα όμως τους πολύτεκνους που αγωνιούν για την επιβίωση τους και το μέλλον των παιδιών τους.
            Ο Κεντρικός Σύλλογος πολυτέκνων  Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης      ‘’ Οι Άγιοι Πάντες ‘’ που  φέτος  συμπλήρωσε  81 χρόνια  λειτουργίας , προσφοράς και αγώνων έδειξε  με την εκδήλωση  της  Κυριακής και τις προτάσεις  του γιατί οι πολύτεκνοι  του Νομού Θεσσαλονίκης  αναγνωρίζουν  και εκτιμούν τις προσπάθειες  του δ.σ    και πυκνώνουν τις τάξεις  του Συλλόγου που έχει ξεπεράσει  τις 9.500 οικογένειες μέλη  και ο Σύλλογός  είναι από τους 2-3 μεγαλύτερους της χώρας .
            Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  κ.Ερωτόκριτος  Θεοτοκάτος   στην ομιλία του  μεταξύ άλλων τόνισε ότι:
Όλοι πρέπει να καταλάβουμε την αξία και την προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας  και ιδιαίτερα   η κοινωνία και η πολιτική ηγεσία  του τόπου.
Αυτά τα παιδιά μας, αποτελούν μια μικρή και ελπιδοφόρα  ποσότητα αίματος για την επιβίωση της  πολυαγαπημένης  μας πατρίδας.
            Η ανάγκη που έχει η χώρα μας  για Ελληνόπουλα είναι πολύ μεγάλη και το δημογραφικό πρόβλημα είναι οξύτατο και απειλεί  την ύπαρξη   του Ελληνισμού σε λίγα χρόνια, ενώ σήμερα  είναι η αφετηρία  των πολλών, μεγάλων  και δυσεπίλυτων προβλημάτων που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας .
            Το ασφαλιστικό και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας  έχουν ως βασική  αιτία το δημογραφικό. 
            Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζυ Μπούζεκ  απευθυνόμενος στους Έλληνες Ευρωβουλευτές σε συνάντησή τους στα μέσα  Ιουνίου 2010 τους δήλωσε ότι : ‘’ Η επίλυση του δημογραφικού, ίσως είναι η βέλτιστη  λύση στην οικονομική κρίση  που περνάτε ‘’.
            Ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος ,Ζακ Μπαρό ο αρμόδιος για την Δικαιοσύνη   ,την ασφάλεια και την ελευθερία  δήλωσε στις 2/7/2009 μετά από επίσκεψη στην χώρα μας ότι : ΄΄ Υπάρχει κίνδυνος  να αποσταθεροποιηθεί η Ελληνική Δημοκρατία από ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές  ΄΄.
                                                 Ακούει κανείς ;
                                            Ενδιαφέρεται κανείς ;
            Υπάρχει πνευματική, στρατιωτική , Θρησκευτική και πολιτική ηγεσία που να ενδιαφέρεται και να αγωνιά ,πρώτα από όλα ,για την επιβίωση της μοναδικής από κάθε άποψη χώρα μας;
            Ο κ.Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος διερωτήθηκε, μήπως όλοι αυτοί ενδιαφέρονται πρώτα για την καλοπέραση τους και έχουν σε προτεραιότητα και μεθοδεύουν το ξεπούλημα  του ονόματός της Μακεδονίας μας και την καθιέρωση της Τούρκικης γλώσσας ως πρώτης στη Θράκη μας ;
               Και δεν γνωρίζουμε τι άλλο σε βάρος του τόπου μας μεθοδεύεται .
            Όμως υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις που υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας όπως ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης  μας κ. κ. Άνθιμος ,ο γνωστός  μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης και κάποιοι άλλοι.
            Ενώ πρέπει όλοι οι Έλληνες, ηγεσία και λαός ,να ενδιαφερθούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για   τους συνανθρώπους μας και τον τόπο μας .
            Η πολύτεκνη οικογένεια  έμπρακτα  αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγάπη της  για την πολιτεία μας .
            Και  η απάντηση της πολιτείας στην πολύτεκνη  οικογένεια, το ευχαριστώ δηλαδή είναι :
            Η κατάργηση των νόμων που προβλέπουν την  προστασία της πολύτεκνης οικογενείας όπως ορίζεται από το Σύνταγμα με το άρθρο 21 παρ 2.
Δηλαδή δεν γίνεται  καμία διάκριση ανάμεσα  στον πολύτεκνο με 4 ή 14 παιδιά  και τον άγαμο .

Και συγκεκριμένα :

-Στο νόμο για την δημοσιονομική προσαρμογή

-Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

-Στην εισφορά  ΛΑΦΚΑ

-Στο νόμο για τους ημιυπαίθριους

-Στο νόμο  για το Φόρο Ακίνητης Περιούσιας

-Στους διορισμούς των πολυτέκνων

-Στους διορισμούς των εκπαιδευτικών πολυτέκνων

-Ακόμα και τις μετεγγραφές  των πολυτέκνων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θέλουν να περιορίσουν και να καταργήσουν .

-Τέλος ακούγεται και γράφεται στα ΜΜΕ για το μέτρο  εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα   και σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας .

           Εμείς καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια   όλων εκείνων  που θέλγονται από την ησυχία των νεκροταφείων και ενοχλούνται  από τις φωνές  των παιδιών.
           Εδώ αξίζει  να θυμίσουμε στη σημερινή Κυβέρνηση  τι έπαθε η προηγούμενη στις τελευταίες  βουλευτικές εκλογές, για τις εμμονές που είχε και τις δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού μετά από κάθε εκλογές  ότι πήραν το μήνυμα αλλά δεν διόρθωναν στη συνέχεια  απολύτως τίποτα.
           Ολοκληρώνοντας  κ. Θεοτοκάτος  τόνισε,: δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται η σημερινή  Κυβέρνηση να εγκαταλείψει πρίν  την ώρα  της την εξουσία δεν θα της προσφέρει τίποτε μία ακόμη επιδρομή κατά των πολυτέκνων ,αντίθετα θα την βλάψει όπως και την πατρίδα μας.
           Η εκδήλωση  πλαισιώθηκε  με τραγούδια από  την εξαιρετική  παιδική χορωδία της ενοριακής μουσικής σχολής του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος  Μεσημερίου, με χοράρχη την κα Πηνελόπη Καραματσούκη.  
           Επίσης έγινε η βράβευση των δύο τελευταίων προέδρων του Συλλόγου του κ.Εμμανουήλ Μελιγκόπουλου  και του κ. Λεωνίδα  Χαριτίδη  για την προσφορά τους  στην πολύτεκνη οικογένεια και  στο Σύλλογο .
           Ο Νομάρχης  κ. Ψωμιάδης Παναγιώτης   μεταξύ άλλων είπε :   
΄΄ Πρέπει  όλοι να καταλάβουμε, κι ας με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι, όταν εμείς οι πολιτικοί έχουμε απέναντί μας την πολύτεκνη μητέρα, οικογένειες πολύτεκνες το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι μια συγγνώμη, γιατί εμείς οι πολιτικοί δεν φροντίσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που έχουμε κάνει. ΄΄ Ένα τραγούδι λέει την Ρωμιοσύνη μην την κλαίς. Δεν ξέρω αν έφτασε, εγώ δεν πιστεύω ότι έφτασε σε εποχή να την κλαίμε, αλλά σίγουρα ο ελληνικός λαός έχει προβλήματα και θεωρώ ότι δεν υπάρχει προοπτική και μέλλον με τα σημερινά μέσα. Τι μένει να κάνουμε; Να βάλουμε όλοι μες την ψυχή μας το Θεό, τη ρωμιοσύνη και την πατρίδα μας, και την ενότητα του ελληνικού λαού. Να είστε  καλά να χαίρεστε τα παιδιά και τα εγγόνια σας ΄΄.
            Στην εκδήλωση απεύθυναν επίσης χαιρετισμό ο βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιουλέκας ,οι βουλευτές: κ. Καράογλου, κ. Αναστασιάδης, εκπρόσωποι κομμάτων και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου κ. κ. Δαμιανός  

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου κ.κ. Δαμιανός , Νομάρχης Θεσσαλονίκης  κ. Ψωμιάδης ,οι βουλευτές: κ. Γιουλέκας , κ. Καράογλου , κ. Αναστασιάδης, ο π. Υφυπουργός κ.Ορφανός, ο πρώην βουλευτής κ.Τζιτζικώστας, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ  κ. Μανούσος ,η εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσ/νίκης κα Κολοβού, ο  κ. Τσαμασλης αντινομάρχης, ο κ. Τιμαμόπουλος Θωμάς Πρόεδρος ΕΠΣΜΑΘ μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής  κ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας , ο Πρόεδρος   της  Φιλόπτωχου αδελφότητος  Ανδρών Θεσσαλονίκης  και καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. κ. Δαρδαβέσης Θεόδωρος ο πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων Καβάλας κ. Βοίδης Ιωάννης ,η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου  Σερρών κα Παρνάρα-Τσαλίκογλου  Ανθούλα     και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 

     Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση, εδώ:

1,

2,

3,

4.

 

Πρόσφατα άρθρα