ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ 43 – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 50200

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ»

Με έπκληξη και οργή, διαβάσαμε στις εφημερίδες το «πακέτο κοινωνικών μέτρων» που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην φετινή Δ.Ε.Θ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, που «πακέτο κοινωνικών μέτρων» όχι μόνο δεν κοστίζει τίποτα στο κράτος, αλλά αντίθετα αποφέρει «έσοδα» εκατοντάδων εκατομμυρίων.......

Με πρόσχημα τα εισοδηματικά κριτήρια κόβονται τα επιδόματα σε πολύτεκνους και τρίτεκνους. Επισημαίνουμε ότι αυτό έχει ήδη κριθεί παράνομο και αντισυγματικό από τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Δικαστήρια.....

Υπενθυμίζουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση κατάργησε τα δελτία κοινωνικού τουρισμού σε πολύτεκνους και τρίτεκνους με πρόσχημα και πάλι τα «εισοδηματικά κριτήρια».

Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο για όλους, είναι αυτονόητο ότι οι δυσκολίες είναι πολύ μεγαλύτερες για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Αν μια Κυβέρνηση δεν μπορεί να τις συνδράμει, οφείλει τουλάχιστον να τις σεβαστεί, να μην υποτιμά την νοημοσύνη μας, να μην καταργεί δικαιώματα που κατακτήθηκαν με κόπο και αγώνες.

Όταν όλοι αναγνωρίζουν, ότι η υπογεννητικότητα είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, δεν μπορεί η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με την μέγιστη κοινωνική αναισθησία.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί την ύστατη έστω στιγμή τις τεράστιες ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην καρατόμηση των δικαιωμάτων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.

Καλούμε τους βουλευτές, να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να ακούσουμε την φωνή τους, την απόψη τους, διότι θεωρούμε πως δεν είναι όλοι «άβουλα όντα» υπερψήφισης νόμων που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις!

Σύμφωνα με το Σύνταγμα η Βουλή είναι το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει για την πορεία της χώρας και όχι ανευθυνουπεύθυνοι σύμβουλοι Έλληνες και ξένοι....

Πτολεμαϊδα 16 Αύγουστου 2010

Ο Πρόεδρος

ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γνωστοποίηση:

Ομοσπονδία Πολυτέκνων

Μ.Μ.Ε. τοπικά και πανελλαδικά

Γραφείο Πρωθυπουργού

Γραφείο Υπουργού Οικονομικών

Γραφείο Υπουργού Εργασίας

ΠΑΣΟΚ

Ν.Δ.

Κ.Κ.Ε

ΣΥΝ

ΛΑΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γ.Σ.Ε.Ε

.Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Πρόσφατα άρθρα