ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

ΔΙΠΛ. Μ-Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

               ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες 3.9.2015 

Προς το προεδρείο της  ΑΣΠΕ .

 

Κύριε πρόεδρε , κύριοι του Δ.Σ  της Συνομοσπονδίας , καλή σας , ώρα !

 

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές μας , που δεν κάναμε όλοι μας ,ο Σεπτέμβριος , μας βρίσκει ‘’ανασκουμπωμένους ‘’ . Όπερ σημαίνει πως αρχίζει ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας και αυτή τη φορά ολομέτωπος .

Συγχαρητήρια για τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και ενέργειες της ΑΣΠΕ , όπως η άμεση προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε , για την κατάργηση των ελεύθερων μεταγραφών των Πολυτέκνων , οι διαμαρτυρίες για την εξαίρεση διανομής δωρεάν , αγροτικών προϊόντων , οι συνεχείς πιέσεις για ρυθμίσεις ευεργετικές στα θέματα φορολόγησης και οικονομικών ελαφρύνσεων και η ασταμάτητη προσπάθεια κατανόησης των δικαίων αιτημάτων μας ,  από τους      ‘’ αρμόδιους ‘’ , που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έγινε  ‘’ εφιαλτική ‘’καθώς κάθε τόσο , καταργείται κάθε προηγούμενη ρύθμιση και οποιαδήποτε κοινωνική παροχή , αποτελεί πλέον παρελθόν .

Είμαι σύμφωνος και είμαι κοντά σας , το οποίο μεθερμηνευόμενο σημαίνει πως, έχω το αγωνιστικό συναδελφικό δικαίωμα να σας προτείνω κάτι , έξω από , τι προσωπικά και συλλογικά προσπαθώ να προσφέρω στην όλη υπόθεσή μας .

Ήμουν και είμαι υπέρ της άποψης , την οποία σας έχω διατυπώσει κατ’επανάληψη , πως ΤΩΡΑ είναι η ώρα , όλα τα κόμματα , που θα κατέβουν στις προσεχείς εκλογές , να πάρουν θέση δημόσια και κατηγορηματική , ότι  υποστηρίζουν τους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ , ουσιαστικά , και με συγκεκριμένα μέτρα !  Να γίνουν επαφές με τους εκπροσώπους τους  και να έχουμε το δικαίωμα από την πλευρά μας , να ‘’ διαπραγματευτούμε ‘’ τα δίκαια και χρόνια πλέον αιτήματά μας . . . 

 

                                                       --2--

 

Επιθετική και Δυναμική πρέπει να είναι στο εξής η παρουσία μας . Σωστά αναφέρεται , ότι οι Πολύτεκνοι είναι 210 χιλιάδες ψυχές . Αυτές περιμένουν καθοδήγηση . Χωρίς ατμομηχανή , ο συρμός παραμένει στο σταθμόχωρίς προορισμό .

Διακηρύσσω , ότι επιβάλλεται να αλλάξει η στάση μας απέναντι τους , απέναντι στην υπεύθυνη κυβέρνηση . Όποιος ή όποιοι έλθουν στην εξουσία να υπολογίζουν και μετά τις εκλογές την ‘’ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ‘’ μας .

Και εδώ επιθυμώ να τονίσω , ότι τις 210 χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες , πρέπει να τις υπολογίζουν πολύ σοβαρά πλέον , ΓΙΑΤΙ , εμείς θα καθορίσουμε τον ’’ ΠΡΩΤΟ ’’ σ’αυτή την διεκδίκηση της εξουσίας μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ .

Αλλιώς , αν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να διαδραματίσουμε τέτοιους  ρόλους ,  ας    καθίσουμε στα σπίτια μας , γιατί   φωνασκούμε μοναχά ! ! ! Κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά και διαισθάνομαι ότι κάνουμε και κακό  στον εαυτό μας και στα ίδια μας τα παιδιά και μια μέρα θα χρειασθεί να απολογηθούμε , γι’αυτό που δεν πράξαμε , όπως είχαμε υποχρέωση και καθήκον . ΔΕΝ βλέπω καμία δικαιολογία να μπορεί να σταθεί , μπροστά σ’αυτό το  ΧΡΕΟΣ για τα παιδιά μας . Και εξηγούμαι :

Τι χρειάζεται ; Είναι πολύ ΑΠΛΟ . Χρειάζεται  ,  Δράση  χωρίς υπεκφυγές και Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση . ΟΧΙ  προς τους ‘’ κυρίους ‘’ της εξουσίας , αυτούς , με το παραπάνω τους θεωρήσαμε ! Δράση και Κίνηση προς το εσωτερικό μας , προς εμάς τους ίδιους , προς τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Πολυτέκνων . Ξεκινάμε τώρα , τον δικό μας προεκλογικό αγώνα . Και για να προλάβω κάποιες ‘’ φωνές ‘’ τυπολατρικές ότι  ‘’  . . . το καταστατικό μας και τα λοιπά, δεν μας επιτρέπουν τέτοια δράση και άλλος είναι ο θεσμικός ρόλος της Συνομοσπονδίας και τα παρόμοια . . . ‘’:

ΠΡΟΤΕΙΝΩ την υπέρβαση !

ΝΑΙ  , την υπέρβαση , για να γίνουμε χρήσιμοι ! 

 

                                                       --3--

 

Βρίθει , η ιστορία της ανθρώπινης πορείας από παρόμοιες στιγμές και ακριβώς γι’αυτό τον λόγο τις κατέγραψε ( η ιστορία ) ,  γιατί ήταν μοναδικές , ψυχωμένες ,  διαπνεόμενες από ελευθερία .

Συγκεκριμένα , ΣΗΜΕΡΑ κιόλας , με πρωτοβουλία της ΑΣΠΕ , να συσταθεί μια Επιτροπή Αγώνακαι να αρχίσει το ‘’ πανηγύρι ‘’ . Η εν λόγω επιτροπή  θα απαρτίζεται από δύο (2) μέλη της Συνομοσπονδίας  , με άλλα δύο (2) αναπληρωματικά , που μαζί με τους κατά τόπους πρόεδρο και γραμματέα να αποτελούν την τοπική συντονιστική επιτροπή , η οποία και θα δώσει την κατευθυντήρια γραμμή , τους στόχους , τις προτεραιότητες , τα αιτήματα των Πολυτέκνων και γιατί όχι , τα συνθήματα και θα καλύψει ολόκληρη την προεκλογική καμπάνια.

Οι τέσσερις ( 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά ) της Συνμοσπονδίας θα περιέλθουν όλους τους νομούς δίνοντας‘’ το στίγμα ‘’ του αγώνα και οι τοπικοί θα αναλάβουν να φθάσει ο παλμός και η αγωνιστική διάθεση  , για διεκδίκηση των αιτημάτων μας  , σε κάθε οικογένεια και σε καθένα από εμάς .

Ελάτε στη Β. Ελλάδα που σας περιμένει , ξεσηκώστε τη Ν. Ελλάδα , επισκεφθείτε και ενθαρρύνετε την ακριτική περιοχή της Θράκης και τα υπερήφανα Νησιά μας , στηρίξτε με κάθε τρόπο την Δυτική Ελλάδα . Να γίνουμε ολόκληρη η Ελλάδα μια οικογένεια , μιαΠολύτεκνη Οικογένεια .

 Ακόμη , κάτι πολύ σημαντικό .Από αυτή τη στιγμή όλοι μας , το κάθε μέλος ( οικογένεια ) καταθέτει για λογαριασμό της είκοσι ( 20 ε ) euro , στο ταμείο της Επιτροπής Αγώνα , προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα έξοδα . Φυσικά θα τηρηθούν βιβλία , πρακτικά και θα υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις σωστής οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας . Πάνω στο θέμα υπάρχει πλούσια εμπειρία και περιττεύουν οι λεπτομέρειες . Ας αρχίσει λοιπόν ο αγώνας .

Υπάρχουν περιοχές στην Επικράτεια που δραστηριοποιούνται περισσότερο. Αυτές να τις βάλουμε ‘’ μπροστάρηδες ‘’ και να ξεκινήσουμε . Λυπούμαι που δεν βρίσκομαι στην Αθήνα για να βοηθήσω περισσότερο σ’αυτή την προσπάθεια .Εμείς θα δώσουμε εδώ στην περιοχή του Νομού μας , αυτόν τον αγώνα .  

                                                --4--

 

Πρέπει να ενωθούμε όλοι σαν μια γροθιά . Να γίνουμε ένα ποτάμι , όλος  ο κόσμος των Πολυτέκνων . Το σύνθημά μας :

 

 ‘’   ΕΝΑ  ΔΥΝΑΤΟ  ΠΟΤΑΜΙ  Ο  ΚΟΣΜΟΣ  ΤΩΝ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ‘’

 

Μπορούμε να το κάνουμε . Είναι στο χέρι μας . Φθάνει να το πιστέψουμε .

ΠΕΡΙΜΕΝΩ , να δώσετε το πράσινο φως !  Είμαι στη διάθεσή σας !

 

Με αγωνιστικό χαιρετισμό

Χρίστος  Παπαδήμος

 

Κοινοποίηση :

Ένωση Πολυτέκνων Σερρών

Πλατεία Εμπορίου , Σέρρες

=======

 

 Σχόλιο ΑΣΠΕ:  Συνάδελφε,

 η ΑΣΠΕ έγκαιρα απέστειλε επιστολή  σε όλα τα Κόμματα και τα καλεί να δημοσιοποιήσουν τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της  χώρας  και τη συντελούμενη πληθυσμιακή αλλοίωση του πληθυσμού.  Επίσης καλέσαμε  και τους πολυτεκνικους συλλόγους  να πράξουν το ίδιο σε τοπικό επίπεδο προς όλους τους υποψήφιους.

Προφανώς και ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, με δικές του επιστολές, email, συζητήσεις με τους υποψηφίους..., αλλά και σχόλια στα διάφορα blogs.

 

Πρόσφατα άρθρα