ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακοίνωση υπουργείου για την έναρξη των Μετεγγραφών ..

                                                   (Που θα συμπληρώσουν οι φοιτητές την ηλεκτρονική αίτηση)

 Οι αιτήσεις για τις κανονικές Μετεγγραφές 12-20/10  (το πιστοποιητικό ΑΣΠΕ θα προσκομίζεται μετά στις Γραμματείες των σχολών) κάντε κλικ ανωτέρω

  Εγκύκλιος Μετεγγραφών 7-10-2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ (ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ, Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΣ, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΓΟΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Για λεπτομέρειες πατήστε...  εδώ.

                                                                                                        

Μετεγγραφές: Κατ΄ εξαίρεση κοροϊδία ..σχόλιο 

     

=== 

                           Κάντε κλικ... ΕΔΩ για να δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου σχετικά με την Υ. Α 

 Για να ανοίξετε το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση πατήστε εδώ

===

Αντιστοιχίες τμημάτων ..

==

Από ποια τμήματα δεν είναι δυνατή η μετεγγραφή ..

==

 Αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής..(από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, κάντε κλικ να διαβάσετε το Δ.Τ του Υπουργείου)

 Το έντυπο της αίτησης σε μορφή PDF..  (κάντε κλικ για να το δείτε και εκτυπώσετε)

Σχόλιο Γ.Γραμματέα ΑΣΠΕ: Έτσι και φέτος οι πολύτεκνοι φοιτητές θα μοριοδοτούνται με μόλις 2 μόρια(ας έχουν και 14 παιδιά ή αδέλφια!) και εάν επίσης ικανοποιούν και πλήθος άλλων κριτηρίων (κυρίως εισοδηματικών ), μπαίνουν στην ουρά καθόσον υπάρχει ανώτατο ποσοστό ανά σχολή μετεγγραφόμενων φοιτητών  (15%) και μπορεί στο τέλος να μην πάρουν τη μετεγγραφή που επιθυμούν... τη στιγμή που θα έχουν ελεύθερες μετεγγραφές οι:

Α. Φοιτητές κρατούμενοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας

Β. Οι κυπριακής καταγωγής φοιτητές και οι Ελληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης  που εισήχθησαν σε ποσοστό θέσεων καθ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

Γ.  Φοιτητές με αναπηρία..

Δ. Στρατιωτικοί, Σώματα Ασφαλείας…

Πώς να το χαρακτηρίσει κάποιος υπουργέ αυτό, έλλειμμα αριστερής συνείδησης, έλλειμμα κοινής λογικής, έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας;

 -

  Σχόλιο Γ.Γραμματέα ΑΣΠΕ για τις κατ΄ εξαίρεση: Υπενθυμίζω και πάλι, ότι σε διαμαρτυρία βουλευτή πέρυσι για τα κριτήρια των κατ΄ εξαίρεση Μετεγγραφών η κ Αναγνωστοπούλου, απάντησε ως ακολούθως: Με δεδομένο το γεγονός ότι η Επιτροπή για τις κατ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών λειτουργεί για πρώτη φορά κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, προκύπτει ότι ενδεχόμενα κριτήρια, και προϋποθέσεις χορήγησης της κατ εξαίρεση μετεγγραφής δεν θα ήταν δυνατό να προβλεφθούν προτού υπάρξουν τα σχετικά πορίσματα της Επιτροπής…  http://www.esos.gr/arthra/41416/kritiria-gia-tis-kat-exairesi-meteggrafes-foititon 

Έγιναν λοιπόν οι μετεγγραφές αυτές πέρυσι, αλλά τίποτα δεν ανακοινώθηκε.. από τότε, που είναι το περίφημο πόρισμα;;;

Ούτε ποια ήταν τα ονόματα της επιτροπής αυτής, ποιος ο αριθμός αυτών που πήραν τελικά τέτοια Μετεγγραφή και ποιες ήταν αυτές οι περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από το νόμο;;;

Διαφάνεια ζητείται, ώστε να ξέρουνε τα παιδιά μας τουλάχιστον φέτος ΕΓΚΑΙΡΑ… παρότι είχε υποσχεθεί ο υπουργός πέρυσι , ότι θα διορθώνονταν φέτος αδικίες που παρατηρήθηκαν πέρυσι.

Πώς να το χαρακτηρίσω, έλλειμμα αριστερής συνείδησης, έλλειμμα κοινής λογικής, έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας;

-----

Επιστολή διαμαρτυρίας ΑΣΠΕ, καθότι δεν ζητείται πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας... 

 ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ 

Αρ. Πρωτ. 1120

Αθήνα, 3/10/2016

                                                                                           

Αξιότιμο  

Κύριο Νίκο Φίλη                                                                                                                               ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

  

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

ΣΧΕΤ. α. Υπ’ αριθμ. 158978/Ζ1/2016 (ΦΕΚ 3153/Β/30-9-2016) Υ.Α. Αναπληρώτριας

     Υπουργού Παιδείας

β. Υπ’ αριθμ. 143456/Ζ1/2015 (ΦΕΚ 2011/Β/16-9-2015) Υ.Α. Υπ. Παιδείας

γ. Υπ’ αριθμ. 173476/Ζ1/30-10-2015 Υπ. Παιδείας (Δ/νση Οργανωτικής και

    Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης) 

 

Κύριε Υπουργέ.

            Για το προκείμενο θέμα, σάς γνωρίζουμε τα παρακάτω: 

1.         Η παραπάνω α’ σχετική Υπουργική Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας κ. Αθανασίας Αναγνωστοπούλου, που έχει ως αντικείμενο το προκείμενο θέμα, στο κεφάλαιο που αναφέρεται στα δικαιολογητικά που καλούνται να υποβάλλουν οι δικαιούχοι μετεγγραφής, ενώ προσδιορίζονται με σαφήνεια τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ανήκοντες σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφής (αναπηρία, ορφανά, θύματα τρομοκρατίας κ.ά) αποσιωπήσατε παντελώς τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι πολύτεκνοι (γονείς και παιδιά), προκειμένου αυτοί να επικαλεσθούν την πολυτεκνική ιδιότητα. 

2.         Ειλικρινά διερωτώμεθα, Κύριε Υπουργέ, γιατί με τόσο άνεση αποστασιοποιηθήκατε από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις, με τις οποίες αποδεικνύεται η πολυτεκνική ιδιότητα!

            Επί του προκειμένου, σάς υπενθυμίζουμε τις ισχύουσες διατάξεις τόσο της παρ. 2 εδ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006, όσο και της παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν. 4316/2014, που ορίζουν αντίστοιχα τα παρακάτω: 

·         Παρ. 2 εδαφ. 1 του άρθρου 6 του Ν.3454/2006:

«Η ιδιότητα του πολύτεκνου αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό της οικογενειακής του κατάστασης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος».

·         Παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν.4316/2014:

«Για την εφαρμογή των διατάξεων περί προσλήψεων προσωπικού του Ν. 2190/1994, του Ν.2643/1998 ως και οποιασδήποτε άλλης διατάξεως που αναφέρεται στην ιδιότητα του πολυτέκνου, ως πολύτεκνος γονέας (και τέκνο πολυτέκνου) νοείται ο κατά τις οικείες διατάξεις του νόμου περί πολυτέκνων οριζόμενος, της πολυτεκνικής ιδιότητας αποδεικνυομένης από πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως του οικείου Δήμου ή Κοινότητας, στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ως ορίζει η διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου, Π.Δ., Υπουργικής Αποφάσεως κ.λπ. καταργείται». 

3.         Το ίδιο θέμα είχε προκύψει και με  τις μετεγγραφές του 2015, για τις οποίες είχε εκδοθεί η παραπάνω β’ σχετική Υπουργική Απόφαση, πλην όμως ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες της ΑΣΠΕ, με τη γ’ σχετική αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και προκειμένου οι πολύτεκνοι να αποδείξουν την πολυτεκνική ιδιότητα ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τόσο το πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως όσο και το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, το οποίο εκδίδει η ΑΣΠΕ. 

4.         Κατόπιν των ανωτέρω, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 208.000 πολύτεκνες οικογένειες, σάς παρακαλεί, Κύριε Υπουργέ, να αποκαταστήσετε άμεσα τη νομιμότητα, ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι πολύτεκνοι για την απόδειξη της πολυτεκνικής ιδιότητας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση και η εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση θα πάσχει νομικά και οι πολύτεκνοι ενδέχεται ν α εμπλακούν σε δικαστικές περιπέτειες. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

     Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας         

  Βασίλειος Θεοτοκάτος                                               Εμμανουήλ Χρυσόγελος     

 

Σχετικά:  

Ερωτήσεις του Βουλευτή Νικ. Κακλαμάνη για τις Μετεγγραφές πολυτέκνων... ΕΔΩ,  στου κουφού την πόρτα!


Πρόσφατα άρθρα