Ο νέος κώδικας(ν.4194/2013)... ΕΔΩ

---

          ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

                                                                                                          Αθήνα, 16/9/2013

                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου απολύτως συνεπής και αυτός στην αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική, που έχει εγκαινιάσει η Κυβέρνηση και ακολουθούν οι περισσότεροι Υπουργοί, στο νομοσχέδιο του κώδικος περί Δικηγόρων, φρόντισε να πλήξει τους πολυτέκνους!!.

Με το άρθρο 47 του σχεδίου νόμου του νέου κώδικος, που αναφέρεται στην απαγόρευση της λήψεως της συντάξεως από το Δημόσιο κ.λπ. σε όσους είναι δικηγόροι, επαναλαμβάνει τη διάταξη του άρθρου 63β του προηγουμένου κώδικος όπως ήταν, με μία μόνον  διαφοροποίηση:

Στις κατηγορίες που εξαιρούνται από αυτή την απαγόρευση άφησε όλες τις κατηγορίες και απάλειψε την περίπτωση δ΄ που ήσαν οι πολύτεκνοι!!! ( ως και την κατηγορία ε΄, δηλαδή τις χήρες με ένα τουλάχιστον ανήλικο παιδί και μέχρι την ενηλικίωσή του).

Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη αυτή την, εκ προθέσεως, αντιπολυτεκνική πολιτική του, σε μια χώρα όπου το 20% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών (!!) και πρώτη φορά, μετά από 80 χρόνια, το 2012 οι μεν γεννήσεις κατήλθαν στις 100.371 (εκ των οποίων μόλις 84.851 από  Ελληνίδες), οι δε θάνατοι ανήλθαν στις 116.670, δηλ. μία πόλις των 16.299 κατοίκων ισοπεδώθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς και ουδείς επέζησε!!

Προφανώς με την τακτική του αυτή επείγεται και αυτός να υπογράψει την ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτής της πατρίδος εξοντώνοντας τους πολυτέκνους!!

 Έτσι με τον τρόπο αυτό υλοποιεί τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος που διαλαμβάνει:

«..2. Πολύτεκνες οικογένειες... δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους..

5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους..».

Καταγγέλλουμε αυτή την αντιπολυτεκνική πολιτική του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και ελπίζουμε ότι οι βουλευτές θα ζητήσουν και θα επιβάλουν την επαναφορά της εξαιρέσεως, που υπήρχε, και στο άρθρο 47 του σχεδίου του νέου κώδικος δικηγόρων να συμπεριληφθεί στις εξαιρέσεις και η περίπτωση δ΄, πού αναφέρεται στους πολυτέκνους.

                                               

Από το γραφείο τύπου της ΑΣΠΕ

--

 ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

               Αρ. Πρωτ. 274

Αθήνα, 16/9/2013

 

Αξιότιμο

Κύριο Χαράλαμπο Αθανασίου

Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας

και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μεσογείων 96, Τ.Κ. 11527 Αθήνα

Ενταύθα.

Κύριε  Υπουργέ,

απολύτως συνεπής και εσείς στην αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική, που έχει εγκαινιάσει η Κυβέρνηση και ακολουθούν οι περισσότεροι Υπουργοί, στο νομοσχέδιο του κώδικος περί Δικηγόρων, φροντίσατε να πλήξετε τους πολυτέκνους!!

Με το άρθρο 47 του σχεδίου νόμου του νέου κώδικος, που αναφέρεται στην απαγόρευση της λήψεως της συντάξεως από το Δημόσιο κ.λπ. σε όσους είναι δικηγόροι επαναλαμβάνετε τη διάταξη του άρθρου 63β του προηγουμένου κώδικος, όπως ήταν με μία μόνον  διαφοροποίηση:

Στις κατηγορίες που εξαιρούνται από αυτή την απαγόρευση αφήσατε όλες τις κατηγορίες και απαλείψατε την περίπτωση δ΄ που ήσαν οι πολύτεκνοι!!! ( ως και την κατηγορία ε΄, δηλ. τις χήρες με ένα τουλάχιστον ανήλικο παιδί και μέχρι την ενηλικίωση του).

Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη αυτή την, εκ προθέσεως, αντιπολυτεκνική πολιτική σας, σε μία χώρα όπου το 20% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών (!!) και πρώτη φορά, μετά από 80 χρόνια, το 2012 οι μεν γεννήσεις κατήλθαν στις 100.371 (εκ των οποίων μόλις 84.851 από  Ελληνίδες), οι δε θάνατοι ανήλθαν στις 116.670, δηλ. μία πόλις των 16.299 κατοίκων ισοπεδώθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς και ουδείς επέζησε!!

Εσείς δε, με την τακτική σας αυτή, επείγεσθε να υπογράψετε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτής της πατρίδος εξοντώνοντας τους πολυτέκνους!!

Με τον τρόπο αυτό υλοποιείτε τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος που διαλαμβάνει:

«..2. Πολύτεκνες οικογένειες... δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους..

5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους..»;

Έχετε χρέος να επαναφέρετε την εξαίρεση, που υπήρχε και στις εξαιρέσεις του άρθρου 47 του σχεδίου του νέου κώδικος δικηγόρων να συμπεριλάβετε και την περίπτωση δ’, που αναφέρεται στους πολυτέκνους.

Με την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσετε τα πράγματα και θα αναθεωρήσετε την αντιπολυτεκνική πολιτική σας,

                                                για την ΑΣΠΕ

     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλειος  Θεοτοκάτος                                       Εμμανουήλ Χρυσόγελος

Κοινοποίηση: Αρχηγοί των Κομμάτων

Πρόσφατα άρθρα