Οι αδικίες κατά των πολυτέκνων τέθηκαν ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας από τον Πρόεδρο της ΑΣΠΕ και της ΕΠΑ κ. Βασίλη Θεοτοκάτο στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίας της Επιτροπής Προέδρων των μελών της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.
 
Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΟΚΕ:

Την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) διοργάνωσε, στο πλαίσιο της σύγκλησης της Ολομέλειας των φορέων της, συζήτηση για τις ευθύνες των μελών της και των πολιτικών για την πορεία της χώρας, την ανάγκη στενής συνεργασίας της Βουλής και της Ο.Κ.Ε. για το νομοθετικό έργο, αλλά και τη γενικότερη ανασύνταξη του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε σημαντικά. 

Στην επίκαιρη και ιδιαίτερα σημαντική συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νίκος Βούτσης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης 

Προηγήθηκε συνάντηση του Συμβουλίου των Προέδρων των Μελών της Ο.Κ.Ε. στη διάρκεια της οποίας υιοθετήθηκε Κοινή Δήλωση για τα ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Στην Κοινή Δήλωση: 

 

  • Τονίζεται η ανάγκη για απολογισμό και στρατηγική ανασύνταξης του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου στο πλαίσιο της Ο.Κ.Ε.
  • Επισημαίνεται ότι ο κοινωνικός διάλογος, σήμερα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να επανέλθει και να βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα κάθε κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων και να μην λειτουργεί ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.
  • Υπογραμμίζεται η βαρύτητα της Συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων και της κοινωνίας των πολιτών για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, περίγραμμα του οποίου παρουσίασε η Ο.Κ.Ε. στα πολιτικά κόμματα το Φεβρουάριο του 2018.
  • Δηλώνεται η ενεργός συμμετοχή των Προέδρων των φορέων της Ολομέλειας της Ο.Κ.Ε. στη διαβούλευση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εμβάθυνση, καθώς και ολοκλήρωσή της. Η ενεργός συμμετοχή και η υπευθυνότητα των κοινωνικών εταίρων, των παραγωγικών δυνάμεων  και  της κοινωνίας των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. 
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κος Βασίλης Θεοτοκάτος, μέλος της Ολομέλειας της ΟΚΕ και της Επιτροπής Προέδρων των μελών της ΟΚΕ έλαβε το λόγο ενώπιον του ακροατηρίου των πολιτικών εκπροσώπων και των φορέων της ΟΚΕ για να περιγράψει για μία ακόμη φορά, την φορολογική αδικία που συντελείται σε βάρος των πολυτέκνων λέγοντας χαρακτηριστικά: » Όταν μιλάμε για το αφορολόγητο ποσό στο φόρο εισοδήματος, να λέμε με ειλικρίνεια ότι πρόκειται για το όριο που αφορά τους άγαμους, όχι τους οικογενειάρχες, ούτε φυσικά τους πολύτεκνους. Οι πολύτεκνοι επιβαρύνονται χειρότερα από κάθε άλλον, αφού μέχρι και για το αυτοκίνητό τους πληρώνουν φόρο πολυτελείας.» Ζήτησε από τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας να καταργηθούν οι αδικίες σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, τόσο στη δημόσια συνεδρίαση όσο και στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις που διεξήγαγε.
 
Ελπίζουμε να υπάρξει επί τέλους ανταπόκριση!

ΠΗΓΗ: Δελτίο ΤύπουΦωτογραφικό υλικό

Πρόσφατα άρθρα