Εκτύπωση

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 15/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 

- 15 ΜΑΙΟΥ 2018

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Η φετινή ανακοίνωση του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας έχει θέμα "Οικογένειες και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς" θέλοντας να δώσει έμφαση στο ρόλο των οικογενειών και των οικογενειακών πολιτικών στην προώθηση του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης όσον αφορά την προώθηση ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως προκύπτει από το φετινό θέμα του ΟΗΕ, βιώσιμη ανάπτυξη και οικογένεια είναι σχετιζόμενες έννοιες. Μόνο που στην Ελλάδα του 2018, η συζήτηση για την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη δεν περιλαμβάνει ισχυρές οικογενειακές πολιτικές  και μέτρα προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας, η οποία, λόγω της πολυάριθμης σύνθεσής της, έπρεπε να  αποτελεί τον πυρήνα κάθε  οικογενειακής πολιτικής της Πολιτείας.

Η βιώσιμη ανάπτυξη που αναφέρει και ο ΟΗΕ έχει ως προϋπόθεση την σταθεροποίηση, αν όχι την ελαφρά αύξηση του πληθυσμού, κάτι που δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο και της σημερινής Κυβέρνησης. Οι αθρόες παραχωρήσεις της Ελληνικής ιθαγένειας που έχουν ως στόχο να επαναφέρουν κάπως τις καταρρέουσες δημογραφικές στατιστικές δεν θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού όλα τα σοβαρά Ινστιτούτα Δημογραφίας στην Ευρώπη (Βερολίνο, Βιέννη κ.λπ.) έχουν αποδείξει ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις γεννήσεις και τα παιδιά, με όρους οικονομικής ανάπτυξης.  Άλλωστε, υπάρχει προβληματισμός στην Ευρώπη αν τα ποσά που δαπανώνται για την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα από το κόστος μιας σοβαρής πολιτικής υπέρ των γεννήσεων.

Δυστυχώς η παγκόσμια ημέρα της Οικογένειας βρίσκει την Ελληνική οικογένεια και ιδιαιτέρως την πολύτεκνη να είναι στο στόχαστρο, αφ΄ ότου η Ελλάς εισήλθε στα χρόνια των μνημονίων.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατέβηκαν κάτω από το όριο των 100.000 από το 2013 και όλα τα επόμενα έτη.

Την επταετία των μνημονίων από το 2011 έως και το 2017 είχαμε υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά 148.252 (θάνατοι 817.081 γεννήσεις 668.829). Εφέτος το 2018 μέχρι σήμερα, το ΥΠΕΣ ακόμη  δεν μας δίνει καμία πληροφόρηση για τον αριθμό των θανάτων και γεννήσεων του 2018, ενώ μέχρι πέρυσι υπήρχε συνεχής ενημέρωση και διασύνδεση με τα  Ληξιαρχεία της χώρας…  είναι φαίνεται τέτοια η κατρακύλα των γεννήσεων που δεν θέλει να φαίνεται αυτή το υπουργείο!. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο, πρόκειται περί καταντήματος

Οι Κυβερνήσεις και (Συγ)κυβερνήσεις των χρόνων των μνημονίων, παραβιάζοντας κατάφωρα και κατ΄ εξακολούθηση ρητές επιταγές του Συντάγματος, με βάση τις οποίες:

            Αναφέρονται παρακάτω ενδεικτικά και κατά χρονολογική σειρά ορισμένα από τα καταργηθέντα μέτρα:

-Ι-

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.

-ΙΙ-

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

-ΙΙΙ-

ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΜΟ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

-ΙV-

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ

-V-

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ  ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

-VI-

ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 1928 κ.ε.

-VII-

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ –

Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΓΑΜΟΣ

-VIII-

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

-IX-

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

-X-

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ  ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 10% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

-XI-

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΑΠΟ 20% ΣΤΟ 15%!!

 -XII-

Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ  ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΜΟΣ

 -XIII-

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

-XIIII-

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ 2019 ΣΕ ΌΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

-XV-

ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

-XVI-

ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

-XVII-

ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ..

Αυτά έπραξαν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις τα χρόνια των μνημονίων, όταν το άρθρο 21 του Συντάγματος μας αναφέρει :

 ¨ 1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. ¨

           

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ