ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αρ. Πρωτ. 927

Αθήνα,  9/8/2016

 

Προς

τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Αναπληρωτή Καθηγητή Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ

Κέντρο Ελέγχου Και Πρόληψης Νοσημάτων

Αγράφων 3-5, Μαρούσι 151-23

 

 

Κύριε Πρόεδρε, 

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. εξέδωσε τέσσερις (4) προκηρύξεις – προσκλήσεις ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τις 1861, 1862, 1863, 1864/29-07-2016 , στις οποίες περιλαμβάνεται ο εξής όρος, σε ό,τι αφορά τα δικαιολογητικά – πιστοποιητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι: 

«Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του οικείου δήμου ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης που χορηγείται από τα ΚΕΠ για τους έχοντες την πολυτεκνική ιδιότητα (από 3 τέκνα και πάνω) ή τα τέκνα πολυτέκνων (οικογένεια με 3 τέκνα και άνω).»

            Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας, ότι η ανωτέρω διατύπωση δεν είναι σύννομη, και αυτό διότι:

α.        Στην παρ. 2 εδ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006, ορίζεται ρητά:

«Η ιδιότητα του πολύτεκνου αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό της οικογενειακής του κατάστασης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος».

 β.         Περαιτέρω η παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν. 4316/2014 αναφέρει:

«Για την εφαρμογή των διατάξεων περί προσλήψεων προσωπικού του Ν. 2190/1994, του Ν.2643/1998 ως και οποιασδήποτε άλλης διατάξεως που αναφέρεται στην ιδιότητα του πολυτέκνου, ως πολύτεκνος γονέας (και τέκνο πολυτέκνου) νοείται ο κατά τις οικείες διατάξεις του νόμου περί πολυτέκνων οριζόμενος, της πολυτεκνικής ιδιότητας αποδεικνυομένης από πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως του οικείου Δήμου ή Κοινότητας, στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ως ορίζει η διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006. Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου, Π.Δ., Υπουργικής Αποφάσεως κ.λπ. καταργείται». 

              Κύριε Πρόεδρε,

προς διασφάλιση της εγκυρότητας και της νομιμότητας της διαδικασίας με την οποία θα γίνουν οι προσλήψεις που περιγράφονται στις προαναφερθείσες προκηρύξεις του Οργανισμού, θα πρέπει άμεσα να γίνει διόρθωση του σχετικού όρου ώστε να συνάδει με την ισχύουσα νομοθεσία.  

Συγκεκριμένα, ο σχετικός όρος θα πρέπει να διορθωθεί ως εξής: 

«Για τους έχοντες την πολυτεκνική ιδιότητα ή τα τέκνα πολυτέκνων απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως του οικείου Δήμου ή Κοινότητας, στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) βάσει των άρθρων των ως άνω προαναφερομένων νόμων.»

         Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σύγχυση στους ενδιαφερομένους και ακυρότητα της διαδικασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  κ. Π. Πολλάκη

ΚΜε εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

     Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                            Εμμανουήλ Χρυσόγελος

Πρόσφατα άρθρα