ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αρ. Πρωτ. 35

Αθήνα,  18/1/2016

 

Αξιότιμο

Κύριο Αριστείδη Μπαλτά   

Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

 

Θέμα: Δικαίωμα εισόδου σε μεμονωμένα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο

 

Κύριε Υπουργέ

Με έκπληξη λάβαμε γνώση της ΚΥΑ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜ/ΤΑΜΣ/Φ32 −Φ56/370862/218709/12209/7831/ΦΕΚ2916/2015, όπου με την παράγραφο ιβ του άρθρου 3 καταργείται εν μέρει η ελεύθερη είσοδος των πολύτεκνων στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως γινόταν μέχρι τώρα μέσω της Κάρτας Πολιτισμού.

Με την ως άνω ΚΥΑ απαιτείται πλέον από τους πολύτεκνους γονείς, τα παιδιά τους  να είναι έως 23 ετών και έως 25 εάν σπουδάζουν ή έάν εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Τα δε τέκνα των που είναι ηλικίας 18 έως 23 ετών και δεν σπουδάζουν, καταργείται πλέον το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως διορθωθεί η ως άνω ΚΥΑ όσον αφορά τους πολύτεκνους, καθότι η πολυτεκνική ιδιότητα των γονέων διατηρείται ισοβίως άπαξ και αποκτηθεί, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006, τα δε τέκνα τους έχουν την πολυτεκνική ταυτότητα μέχρι 23 ή 25 ετών εάν σπουδάζουν. Για αυτό το λόγο παρακαλούμε όπως διαμορφωθεί η ιβ παράγραφος του άρθρου 3,  ως ακολούθως:

«ιβ) οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών  και τα παιδιά των έως 23 ή 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη θεωρημένου πάσου πολυτέκνων της ΑΣΠΕ. Επίσης οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 24 εάν σπουδάζουν και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο».

 

Με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

    Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                           Εμμανουήλ Χρυσόγελος

 

Όμοια στάλθηκε  και στον Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομικών  κ. Τρ.  Αλεξιάδη 

Πρόσφατα άρθρα