ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

 
Αρ. Πρωτ.213                              Αθήνα,  3/10/2012
           
 
Eξοχώτατο                                                              
Κύριο Αντώνιο Σαμαρά
Πρωθυπουργό
Ενταύθα.
 
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
 

η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος μετά λύπης αναγκάζεται ν΄ απευθύνει την παρούσα επιστολή της προς εσάς, εν όψει της επικειμένης σφαγής των Ελλήνων πολυτέκνων. Δεν γνωρίζουμε εάν η επιστολή μας αυτή φθάσει στα χέρια σας και θ΄ αναγνωσθεί από εσάς. Έχουμε, όμως, χρέος για την αποστολή της.

Είναι νωπές ακόμη οι δηλώσεις σας ότι θα επαναφέρετε άμεσα τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήσαν το 2009, θεωρώντας ότι: « η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».

Τώρα η Κυβέρνηση οδηγεί στην σφαγή τους πολυτέκνους  αφού:

α) Το επίδομα που θα ονομάζεται επίδομα φτώχειας και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγούνται με τέτοια εισοδηματικά κριτήρια, που ουσιαστικώς καταργούνται (ολόκληρο δηλαδή 40 ευρώ(!), σε όσες έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 5.000 ή 10.000 ευρώ -!!!- δηλ. σε όσες κατοικούν στα θυμαράκια!! αν είναι δυνατόν-, τα 2/3 δηλ. 26,66 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών, σε όσες έχουν εισόδημα 10.000 έως 20.000 ευρώ και το 13, δηλ. 13,33 ευρώ μηνιαίως σε όσες έχουν εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ!!). Γίνεται δε αυτό παρά την πληθώρα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει κρίνει ότι η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, για την χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, είναι αντισυνταγματική και πως τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν είναι κοινωνικά ή προνοιακά επιδόματα, αλλά αποτελούν κίνητρο δημογραφικό να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια πολλά παιδιά. Να σημειωθεί ότι τα επιδόματα των πολυτέκνων προέρχονται από τους ίδιους τους πολύτεκνους, είναι μία έμμεση μερική επιστροφή ΦΠΑ λόγω των πολλαπλών αγορών, που πραγματοποιούν οι πολυμελείς οικογένειές τους.

β) Καταργείται κάθε ποσό αφορολογήτου για τα παιδιά σε μισθωτούς και μη και όσοι, δεν είναι μισθωτοί, θα φορολογούνται με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ, δηλαδή θα φορολογείται ο πολύτεκνος με 4,5,7,14 κλπ. παιδιά το ίδιο με τον άγαμο!!! Έτσι υλοποιεί η Κυβέρνηση την διάταξη του άρθρου 4 του Συντάγματος, που ορίζει ότι: « Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» και του άρθρου 21 παρ. 2 που ορίζει: « Πολύτεκνες οικογένειες…  δικαιούνται ειδικής φροντίδας από το Κράτος»;.

Αυτά γίνονται όταν η Ελληνική Στατιστική Αρχή διαπιστώνει ότι : «Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από την φτώχεια, ενώ το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά », δηλ. με βάση αυτά το όριο, για μία πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, της φτώχειας ανέρχεται σε 21.337 ευρώ ετησίως και γι΄ αυτό θα καλείται να καταβάλει φόρο 7.467 ευρώ!. Το 2011 ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα για εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωσε φόρο 130 και εφέτος πλήρωσε 20,5 φορές περισσότερο, δηλ. 2.680 ευρώ, πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, εκτός από το Χαράτσι της ΔΕΗ, των ακινήτων και όλη την λοιπή εξοντωτική φορολόγηση του.

Τέτοιου είδους αντιοικογενειακή, αντιδημογραφική και άκρως αντιπολυτεκνική πολιτική δεν έχει προηγούμενο.

γ) Ακόμη και στο επίδομα θέρμανσης τιμωρούνται οι πολύτεκνοι, δεδομένου ότι  όσοι έχουν από 4 παιδιά και άνω εξομοιώνονται με όσους έχουν τρία. Δηλ. ένας πολύτεκνος με 7 παιδιά έχει το ίδιο εισοδηματικό όριο, για τη χορήγηση του παραπάνω επιδόματος, με αυτόν που έχει τρία!!!

δ) Ακόμη σε μια τέτοια εποχή δεινής κρίσεως οι πολύτεκνοι καταδικάζονται να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αφού αδυνατούν να διατηρούν  δεύτερο και τρίτο σπίτι και το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει λύση και δεν διατάσσει την εγγραφή των παιδιών των πολυτέκνων, που ενώ είχαν πετύχει το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος σε διάφορες Σχολές, διεγράφησαν γιατί κάποιο από τ΄ αδέλφια τους ήταν πάνω από 23 ετών, χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από το νόμο και οι αιτήσεις ακυρώσεως στα Διοικητικά Εφετεία που έχουν προσφύγει εκκρεμούν ακόμη. Ούτε βέβαια επαναφέρει το θεσμό των μετεγγραφών για τα παιδιά των πολυτέκνων, που ίσχυσε επί 32 χρόνια, χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ ζήτημα για αυτά. Αυτά βεβαίως δεν έχουν να κάνουν με καμία Τρόικα και με κανένα οικονομικό κόστος...

Οι πολύτεκνοι φαίνεται ότι έκαναν λάθος και πίστευσαν στις διαβεβαιώσεις σας για τους πολυτέκνους. Η τακτική του «λεφτά υπάρχουν» δεν έχει τέλος.

 

Κύριε πρωθυπουργέ,

ερωτούμε οι πολύτεκνοι ευθύνονται για το κατάντημα του Κράτους; Πώς  θα πεισθούν πλέον οι νέες Ελληνίδες ν΄ αποκτήσουν παιδιά;

 Και πώς μπορεί να γίνει αξιόπιστη η Κυβέρνηση όταν η ίδια διορίζει έναν πρώην Γεν. Γραμματέα υπουργείου στο συμβούλιο - ακούσατε!! - νομισματικής πολιτικής της Τραπέζης Ελλάδος με μηνιαίο μισθό 12.000 ευρώ (!!) και με θητεία 6 ετών,  χωρίς βεβαίως να εξηγεί ποιά νομισματική πολιτική ασκείται από αυτό το συμβούλιο, αφού η Ελλάς δεν έχει δικό της νόμισμα, αλλά έχει το ευρώ. Επίσης όπως καταγγέλθηκε από δικό σας βουλευτή στη βουλή πρόσφατα,  21000 ευρώ το μήνα, παίρνει ο  επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(!)…., ποσό που θα έφτανε για το επίδομα 500 περίπου πολυτέκνων! Και αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις.

Ακόμη η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει ότι θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή, όταν έχει η ίδια στα χέρια της, όπως ανεγράφη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ της 9-158-2012 (σελ.38-39), τη « λίστα του πρώην στελέχους της τράπεζας HSBC στη Ζυρίχη Ερβέ Φαλτσιάνι, η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα και τα ποσά καταθέσεων που είχαν δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι στην τράπεζα αυτή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι καταθέσεις των Ελλήνων που περιλαμβάνει η λίστα Φαλτσιάνι προσεγγίζουν τα 20 δις ευρώ. Εάν οι κάτοχοί τους δεν είχαν δηλώσει την εξαγωγή συναλλάγματος και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν  την προέλευση των χρημάτων, οι Ελληνικές Αρχές θα μπορούν να κατάσχουν το 28οο των καταθέσεων στην Ελβετία - στα πρότυπα της σχετικής συμφωνίας που υπέγραψαν προ διμήνου η Γερμανία και η Αγγλία με τη χώρα αυτή - αλλά και να δημεύσουν την περιουσία τους στην Ελλάδα μέχρι και για το 100 οο των ποσών που διέφυγαν παρανόμως από τη χώρα, με βάση τους ελληνικούς νόμους για το  « ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο θα μπορούσε να εξοικονομήσει ένα σημαντικό μέρος από τα 11,6 δις που αναζητά από τις περικοπές συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων και μισθών...».

Κύριε πρωθυπουργέ,

 όλα αυτά συμβαίνουν: 

1) Όταν η Ελλάς έχει πλέον εισέλθει σε τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης, αφού είναι πλέον, η 3η πιο γερασμένη χώρα του κόσμου, το δε ποσοστό των ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) αποτελεί  το 20% του πληθυσμού (2.200.000 σε στρογγυλούς αριθμούς), ενώ το 1971 ήταν 11οο (960.000), ενώ τα παιδιά (ηλικίας μέχρι 14 ετών) αποτελούν μόλις το 14 οο (1.650.000), από 26 οο το 1971 (2.250.000). Έτσι ενώ το 1971 τα παιδιά υπερτερούσαν των ηλικιωμένων κατά 1.290.000, σήμερα οι ηλικιωμένοι υπερτερούν κατά 550.000!!! Και 

 2) Συντελείται, με ταχύτατους ρυθμούς, πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την πατρίδα μας σε λίγα χρόνια να καταντήσει μία χώρα γερόντων και αυτών εξαθλιωμένων και τους Έλληνες ν΄  αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στον τόπο τους.

 Η Κυβέρνηση της οποίας ηγείσθε μπροστά σ΄ αυτό τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού του Έθνους αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος, έχει επιδοθεί σε μία επιδρομή κατά των πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, τους οποίους πλήττει ανελέητα καταργώντας κάθε μέτρο, που αποτελούσε δημογραφικό κίνητρο και οδηγούσε στην απόκτηση της πολυτεκνικής ιδιότητος, με την απόκτηση παιδιών από τους νέους και τις νέες Ελληνίδες.

Κύριε πρωθυπουργέ,

έχετε χρέος να μην ακολουθήσετε την τύχη του προκατόχου σας, αλλά ν΄ αποτρέψετε αυτό το ανοσιούργημα και να επιβάλλετε:

Ι.)      Ουδεμία περικοπή να υπάρξει των γλίσχρων πολυτεκνικών επιδομάτων.

 

ΙΙ.) Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ, που είχε θεσπισθεί με τον Ν. 384223-4-2010 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον στο ποσό των 23.000 ευρώ, που θεσπίσθηκε με τον ν. 39861-7-2011 και να παύσει η εξοντωτική αυτή φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων. Η πρόταση της ΑΣΠΕ, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ανέκαθεν ήταν: Το οικογενειακό εισόδημα να διαιρείται διά του αριθμού των μελών της οικογένειας (δηλ. γονέων και τέκνων) και το προκύπτον εισόδημα να φορολογείται ατομικώς. Παράδειγμα: οικογενειακό εισόδημα 30.000 : 6 (πατέρας, μητέρα, τέσσερα τέκνα ίσον 5.000 ευρώ για τον καθένα. Αυτό το εισόδημα θα φορολογείται ξεχωριστά για το κάθε μέλος της οικογένειας. 

 

ΙΙΙ.) Να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών από εφέτος για τα παιδιά των πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια και κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε και να ρυθμισθεί αμέσως το θέμα της εγγραφής των τέκνων των πολυτέκνων στις Σχολές που είχαν επιτύχει και τους διέγραψαν παρανόμως.

Επίσης να επανέλθει ο νόμος διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, ζητήματα δηλαδή, που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.

 

 

ΙV.) Να παύσει η Κυβέρνηση να θέτει στην ίδια κατηγορία τους πολυτέκνους με τους αγάμους, αφού σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο πολύτεκνος έχει την ίδια μεταχείριση με τους αγάμους (περικοπές μισθών, δώρων, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, νομιμοποίηση αυθαιρέτων κ.λπ.).

 

Με την ελπίδα ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, που λέγεται Αντώνης Σαμαράς δεν θα επισπεύσει τον αφανισμό του Ελληνισμού, αλλά θ΄ αντισταθεί.

                                               

      Διατελούμε με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

           

         Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματεύς

 

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                     Εμμ. Χρυσόγελος

===========

Απάντηση Υπ. Οικονομικών(με στοιχεία!!!, μάλλον της γνωστής παρέας Θεωρητικών θα είναι.. )  ΕΔΩ.

Πρόσφατα άρθρα