Η Α.Σ.Π.Ε. (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1931 και από τότε έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους, και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους. περισσότερα εδώ

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας. 

 

  aspe90  

Από τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μεγάλων Οικογενειών ELFAC

 

Την 1η Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Σζκζετσίν (Szczecin) στην Πολωνία η τακτική γενική συνέλευση της ELFAC.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος, Laszlo Marki, ανήγγειλε την απόφασή του να μην παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετείχε από την ίδρυση της ELFAC το 2004. Η Maria Regina Maroncelli, από την Ιταλική Ένωση Μεγάλων Οικογενειών, εξελέγη νέα Πρόεδρος. Ο Laszlo Marki αναγνωρίστηκε ομόφωνα ως Επίτιμος Πρόεδρος. Τα άλλα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι Elisabeth Müller (Γερμανία, ως Αντιπρόεδρος), Raul Sanchez (Ισπανία, ως Εκτελεστικός Γενικός Γραμματέας και Ταμίας), Kormosné Debreceni Zsuzsa  (Ουγγαρία), Joao Oliveira (Πορτογαλία), Radoslaw Waszkiewicz (Πολωνία), Leonids Mucenieks (Λετονία) και Δήμητρα-Ινές Αγγελή (Ελλάδα).

Η Συνέλευση ενέκρινε την έκθεση δραστηριοτήτων και σημαντικών σχεδίων για το τρέχον έτος, όπως η Ευρωπαϊκή Μεγάλη Οικογενειακή Κάρτα, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικογενειών φιλικών προς τις οικογένειες Δήμων, η 2η Ευρωπαϊκή Έρευνα για τις μεγάλες οικογένειες ή το ευρωπαϊκό βραβείο μεγάλων οικογενειών του έτους 2018.

Η Συνέλευση καλωσόρισε τη νέα Κροατική Ένωση Μεγάλων Οικογενειών και προέτρεψε το Διοικητικό Συμβούλιο για την επέκταση του κινήματος των μεγάλων οικογενειών στις νέες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επόμενη χώρα που θα φιλοξενήσει τη Γενική Συνέλευση θα είναι η Ιταλία το 2019. Η Ουγγαρία παρουσίασε την υποψηφιότητά της να φιλοξενήσει το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο το 2020 και έγινε δεκτή ομόφωνα από τη Συνέλευση.

 

Με επιτυχία διεξήχθη το 9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεγάλων Οικογενειών στο Σζκζετσίν (Szczecin) στην Πολωνία.

Οι διεκδικήσεις και οι κοινωνικές απαιτήσεις σε συνδυασμό με τη χαρά και την οικογενειακή διασκέδαση ήταν τα χαρακτηριστικά που έδωσαν τον τόνο στον εορτασμό του 9ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Μεγάλων Οικογενειών στο Σζκζετσίν (Szczecin) της Πολωνίας, στις 1-3 Ιουνίου 2018, με την οργάνωση της Πολωνικής Ένωσης Μεγάλων Οικογενειών Rodzina3plus. Η συμμετοχή εκατοντάδων οικογενειών από διαφορετικά μέρη της Πολωνίας και από άλλες χώρες προσέφερε ως αποτέλεσμα ένα επιτυχημένο γεγονός.

Η επίσημη εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Ιουνίου, στην Αίθουσα της Όπερας του Energetykow στο Σζκζετσίν (Szczecin) της Πολωνίας. Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης υπογράφηκε επισήμως η συμφωνία μεταξύ της ELFAC και της επαρχίας Trentino (Ιταλία) προκειμένου να ξεκινήσει το ευρωπαϊκό δίκτυο φιλικών προς την οικογένεια δήμων, μια νέα πρωτοβουλία για την προώθηση των ευρωπαϊκών τοπικών πολιτικών υπέρ των οικογενειών.

Επίσηςδόθηκαν τα βραβεία της ELFAC στις κατηγορίες:

- Εθνική κυβέρνηση: Λετονία

- Δήμος: Essen / Oldenburg - Γερμανία

- Επιχείρηση: Eurocash (Πολωνία)

- Προσωπικότητα: Καθ. Otakar Hampl (Τσεχία)

- Μέσα ενημέρωσης: Ομοσπονδία Μεγάλων Οικογενειών της Χώρας των Βάσκων Hirukide (Ισπανία)

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, έκλεισε το πρώτο μέρος του Συνεδρίου: "Μια ισχυρή οικογένεια αποτελεί τη βάση μιας ισχυρής κοινωνίας και μιας βασικής προτεραιότητας για την πολωνική κυβέρνηση", δήλωσε το Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου υπήρξαν αρκετές επιτροπές εμπειρογνωμόνων για τις οικογενειακές πολιτικές ως επένδυση, τη μεταρρύθμιση των συντάξεων ή τη φροντίδα των παιδιών από 0-3. Ταυτόχρονα, υπήρχαν πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες που τραγουδούσαν, χόρευαν ή έπαιζαν μαζί όλη την ημέρα.

 

Περισσότερα... ΕΔΩ και ΕΔΩ

Πρόσφατα άρθρα